Home » D:News » Pasionaţii de OZN-uri sunt în alertă: Curiosity a surprins în imagini nişte ciudate lumini mişcătoare pe cerul planetei Marte (VIDEO)

Pasionaţii de OZN-uri sunt în alertă: Curiosity a surprins în imagini nişte ciudate lumini mişcătoare pe cerul planetei Marte (VIDEO)

Publicat: 23.08.2012
Câteva pete luminoase albe, rotunde, care se deplasează prin câmpul imaginilor filmate de robotul de explorare marţian, i-au pus pe jar pe ufologi, care discută acum cu aprindere despre natura acestor „obiecte”. Un expert susţine că este vorba despre defecte de imagine, datorate camerei video cu care au fost realizate filmările; NASA nu a făcut, până în prezent, niciun comentariu.

Punctele rotunde, de culoare mai dechisă, care apar la un moment dat în imagini, au fost cele care au aprins dezbaterea.

;

Cei pasionaţi de extratereştri s-au grăbit să afirme că e vorba despre nave ale unor civilizaţii nepământene, care ne urmăresc demersurile de explorare a cosmosului.

Un membru al unui grup numit Alien Disclosure UK a studiat imaginile, prelucrându-le prin aplicarea unor filtre, pentru a face mai vizibile ciudatele „apariţii”.

Pasionaţii de OZN-uri sunt în alertă: Curiosity a surprins în imagini nişte ciudate lumini mişcătoare pe cerul planetei Marte (VIDEO)

În schimb, un expert în analiza imaginilor video, Marc Dantonio, a explicat că este vorba doar despre „pixeli morţi”, o problemă întâlnită frecvent în grafica computerizată. Astfel de defecte pot apărea la telefoanele mobile, la computere, ca şi la camerele digitale, iar condiţiile speciale ale atmosferei de pe Marte au făcut ca, în cazul de faţă, ele să fie foarte vizibile.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase