Home » Natură » Cum a fost salvat un homar de 110 ani, chiar înainte de a ajunge în meniul zilei la un restaurant. VIDEO

Cum a fost salvat un homar de 110 ani, chiar înainte de a ajunge în meniul zilei la un restaurant. VIDEO

Cum a fost salvat un homar de 110 ani, chiar înainte de a ajunge în meniul zilei la un restaurant. VIDEO
Publicat: 31.07.2016
Un homar a cărui vârstă a fost estimată la 110 ani a fost salvat dintr-un restaurant din Florida, unde urma să fie gătit. Totul a pornit de la o postare pe Facebook.

Joe Melluso, de la restaurantul Tin Fish din Florida, era pe cale să gătească un homar de 110 ani şi aproape 7 kilograme, când a fost rugat de John Merritt de la ONG-ul iRescue să nu facă asta. “Atunci când am aflat că acest grup vrea să-l salveze am fost dezamăgit că nu am avut eu iniţiativa de la început”, a spus Melluso, pentru WPLG.

Acesta spune că a fost sceptic când a auzit de la furnizorul de fructe de mare că homarul are 7 kilograme şi că nu a putut rata oportunitatea de a-l găti.

“Poţi să găteşti mii de homari şi tot nu ajungi să vezi unul atât de mare”, a spus Melluso.

Atunci când Amir Rossi a văzut un postare pe Facebook a restaurantului despre un homar imens, şi-a adunat prietenii şi l-a contactat pe fondatorul ONG-ul iRescue Wildlife, John Merritt, în speranţa că va salva crustaceul.

“În aproximativ jumătate de oră am decis că vom face acest lucru”, a spus Rossi.Merritt a reuşit să adune fonduri suficiente pentru ca homarul să fie trimis la Acvariul de Stat din Maine, scrie UPI.com

Homarul a fost transportat într-un cooler special, înfăşurat într-un prosop şi înconjurat de pachete cu gheaţă.

Odată ce Larry, aşa cum a fost botezat crustaceul, va ajunge la acvariul din Maine, conducerea va decide dacă îl va elibera sau dacă îl va adăuga la exponate.

Sursa: Gândul
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase