Home » Istorie » Cinci invenţii bizare ale inventatorilor faimoşi. Scopul pe care îl avea înfricoşătoarea mască a lui Hugo Gernbacks

Cinci invenţii bizare ale inventatorilor faimoşi. Scopul pe care îl avea înfricoşătoarea mască a lui Hugo Gernbacks

Publicat: 16.07.2016
Cariera unui inventator nu este lineară, uneori conduşi de economia vremii, alteori de pasiune, oricum ar fi, orice invenţie este semnificativă pentru omenire.

Caruselul lui Maxim

Faimos pentru invenţia ,,pistolul lui Maxim”  cunoscut de oricare istoric sau expert militar, Hiran Maxim este cunoscut pentru o invenţie pe care o utilizâm şi astăzi, doar pentru amuzament. Folosit de majoritatea soldaţilor în timpul Primului Război Mondial, pistolul lui Maxim a fost o marcă a armatei britanice pentru zeci de ani. Harim Maxim dorea să prezinte publicului zborul, pentru acest lucru inventatorul a venit cu noi idei. Maxim a creat o maşinărie recreaţională cu locuri sub formă de rachetă, pentru a da impresia  zborului, astfel, Maxim a introdus publicului interesul pentru zbor într-un mod distractiv.

Masca izolatoare a lui Hugo Gernbacks

Ideea principală a fost crearea celui mai mic mediu izolator care să protejeze persoana de factorii externi, facilitând progresul  şi productivitatea la locul de muncă. Hugo Gernback este cunoscut ca părintele ştiinţei SF, invenţia sa avea potenţialul să revoluţioneze productivitatea şi eficienţa la locul de muncă. În timpul carierei sale, Gernback a avut perioade bune şi rele, probabil datorită comportamentului său excentric şi rigid. După fondarea primei reviste SF, în 1926,  denumită ,,The Amazing Stories”, mai mulţi  scriitori  au început să lucreze cu Gernback, inclusiv legendarul H.P. Lovecraft, majoritatea scriitorilor s-au plâns de comportamentul inventatorului. În 1925, invenţia a fost prezentată în publicaţia Science and Inventions, Gernsback şi-a prezentat invenţia în timp ce o purta. Masca asigura cantitatea necesară de oxigen şi lumină în timp ce izola persoana de orice sunet care ar putea să-i distragă atenţia 

Şosetele lui John Logie Baird

John Logie Baird a avut o contribuţie majoră în cadrul televiziunii de astăzi. Deşi Braid şi-a obţinut admiraţia pentru invenţiile semnificative, primii să ani nu au fost atât de interesanţi. Înaintea lansării mecanismului TV  în 1926, cariera lui Logie a avut şi perioade mai bizare. A încercat să se înroleze în armată, dar a fost refuzat. După ce a fost refuzat, inventatorul s-a angajat la o fabrică de muniţie şi a început să conceapă noi tipuri de armament.

Oportunitatea a venit o dată cu boala care a creat vâlvă printre comandanţii militari.  O infecţie a piciorului a îngreunat progresele armatei din moment ce un număr de soldaţi sufereau de această boală, unii dintre ei chiar murind. Baird a venit cu ideea unei şosete, prin care nu intră apa şi frigul, astfel au luat naştere şosetele lui Baird. Metoda era simplă, o pereche de şosete peste perechea normală, care era căptuşită cu un material impermeabil şi antiseptic. Produsul a scăzut numărul infecţiilor la picior în rândul soldaţilor, iar inventatorul a primit faimă şi avere.

Soluţia de curăţat veceuri a lui Eugene Rimmel

La 150 de ani după moartea legendarului cosmetician Eugene Rimmel, produsele sale pot fi încă, găsite pe rafturile magazinelor. Faimos pentru invenţia sa, rimelul non-toxic, care a făcut mare vâlvă în 1834, Eugene Rimmel punea mare accent pe igiena personală. Primul produs inventat de Rimmel a fost un amestec de oţet, extract de lavandă, benzoin şi tinctură. Prima dată produsul a fost lansat ca şampon sau balsam sub denumirea ,,Toilet vinegar”, însă a obţinut notorietate, fiind utilizat ca şi dezinfectant pentru toaletă. Rimmel nu a simţit nici o ruşine şi a reinventat produsul ca  soluţie de curăţat veceuri 

Calul de bronz al lui Da Vinci

Ducele din Milano, Francesco Sforza, i-a comandat lui Da Vinci în 1482 crearea unei statui imense pentru palatul său. Structura a fost numită Gran Cavallo, era creată din bronz, având o înălţime de şapte metri şi  mai mult de 80 de tone greutate. Odată terminată statuia ar fi fost cea mai mare din aceea vreme, aducându-i ducelui din Milano faimă.  Da Vinci a realizat planurile şi l-a informat pe duce despre ambiţiile sale, dorea să construiască statuia dintr-o singură bucată de bronz. Mai târziu, din cauza răsturnării de situaţie a monarhiei, lucrarea lui Da Vinci nu a mai fost finalizată. Faimosul inventator a rămas doar cu un model din ceară al lucrării.

Sursa: The Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase