Home » Istorie » Sarai Batu: capitala Hoardei de Aur a fost reconstruită – GALERIE FOTO

Sarai Batu: capitala Hoardei de Aur a fost reconstruită – GALERIE FOTO

Publicat: 10.07.2016
Sarai Batu: capitala Hoardei de Aur a fost reconstruită – GALERIE FOTO
Unul dintre cele mai mari oraşe din Evul Mediu a revenit la viaţă.

Stravechiul oraş Sarai Batu era localizat pe malul râului Volga, la 120km de nordul oraşului modern Astrahan, din Rusia. Oraşul era capitala Hoardei de Aur, din vestul imperiului mongol, care a înflorit  între secolele XIII şi XIV. Hoarda de Aur era dispusă pe teritoriul est european de la Urali până la fluviul Dunărea, extinzându-se în est spre Siberia. În sud, oraşul se întindea de la Marea Neagră până la Munţii Caucaz.

Galerie foto

vezi galeria
12 foto

Sarai Batu (,,Palatul lui Batu”) a fost construit în jurul anului 1240 de câtre conducătorul mongol Batu Han, nepotul lui Ginghis Han. În momentul apariţiei era un aşezământ mare, cu o populaţie de 75,000 de persoane, fiind unul dintre cele mai mari oraşe din Epoca Medievală.

În secolul XIII, un călător arab l-a descris ,,ca fiind cel mai frumos oraş, unul care a atins întinderi impresionante, plin de oameni şi pieţe”. Turistul a afirmat că în oraş se aflau 13 moschei şi 13 catedrale, precum şi numeroase bazaruri şi băi publice. Populaţia din oraş era multiculturală. În afară de conducătorii mongoli, turistul a observat  ruşi, caucazieni şi mulţi comercianţi din zone îndepărtate, precum Irak, Egipt, Siria şi Grecia.

În secolul XIV, oraşul a fost abandonat fără niciun motiv, iar capitala a fost mutată la 180 km la nord-vest de Sarai Batu. Noul oraş s-a numit Sarai Berke sau ,,Noul Sarai”

Un oraş atât de mare ca Sarai  a atras mulţi inamici. Atât vechea capitală, cât şi cea nouă, au fost prădate  între secolele XIV şi XVI. În cele din urmă, oraşul a fost distrus de Ivan IV al Rusiei în 1556.

Acest oraş, cândva foarte frumos, a reînviat odată cu  filmarea peliculei ,,Hoarda” din 2011  Pentru a filma drama istorică, producătorul a construit o replică elaborată a oraşului, în apropierea sitului istoric. După terminarea filmărilor, replica nu a fost distrusă, ci transformată într-o atracţie turistică. Deşi unele clădiri par construite din ceară, ele sunt construite din lemn şi ciment.

Astăzi, locaţia a devenit un fel de muzeu în aer liber.

Sursa:Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi urătoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase