Home » Istorie » Povestea câinilor care au salvat un oraş de la dispariţie

Povestea câinilor care au salvat un oraş de la dispariţie

Povestea câinilor care au salvat un oraş de la dispariţie
Publicat: 19.10.2016
”Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar uneori sunt salvatorii noştri”, sintetizează jurnaliştii de la BBC povestea locuitorilor unui oraş izolat din Alaska şi salvaţi de câini.
În 1925, micul oraş din Nome a fost năpădit de o epidemie de difterie mortală.
Pentru a salva locuitorii oraşului, 20 de echipe de câini de sanie au transportat o anti-toxină vitală pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri de gheaţă şi zăpadă, în doar şase zile, prin cele mai brutale condiţii de iarnă, scrie Business Magazin.
 
Difteria este o boală cauzată de o infecţie care afectează mai ales nasul şi gâtul, iar netratată, poate fi fatală. În prezent este rară, datorită vaccinurilor, dar în 1925, situaţia era diferită. Epidemia a venit în cel mai prost moment, când oraşul Nome se confrunta cu cea mai dură iarnă din ultimii 20 de ani, motiv pentru care nu existau rezervele de ser necesare tratării bolii. Fără acestea, doctorii oraşului preziceau o rată a mortalităţii de 100%. Cel mai apropiat loc de unde putea fi procurat serul se afla la 1.085 de kilometri, în Neana.  Pe 24 ianuarie 1925, un consiliu de sănătate al oraşului a votat în unanimitate folosirea câinilor de sanie pentru a transporta serul din Neana în Nome.
 
Citeşte continuarea în Business Magazin!
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase