Home » Istorie » Circus Maximus, cel mai mare ,,mall” din Antichitate, a fost redeschis publicului. În trecut, 300.000 de oameni se adunau săptămânal aici. Mergeau la magazine, curse şi bordeluri

Circus Maximus, cel mai mare ,,mall” din Antichitate, a fost redeschis publicului. În trecut, 300.000 de oameni se adunau săptămânal aici. Mergeau la magazine, curse şi bordeluri

Publicat: 20.11.2016
În trecut, peste 300.000 de oameni se adunau în acest loc pentru a urmări curse cu trăsuri precum cele din filmul Ben Hur.

O secţiune din faimosul Circus Maximus a fost redeschisă publicului după ce experţii au descoperit o reţea de facilităţi pentru cumpărături şi un teatru vechi de 2.800 de ani.

Cercetătorii cred că situl descris ca cel mai mare centru comercial din Antichitate ar fi avut 60 de magazine, inclusiv spălătorii, bordeluri şi restaurante.

Având 600 de metri lungime şi 140 de metri lăţime, Circus Maximus a fost un loc unde elita din Roma antică venea să se relaxeze şi să discute subiecte politice. O mare parte din Circus Maximus a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit în 64 d.Hr., în timpul  împăratului Nero.

Complexul a fost reconstruit de Împăratul Traian, care l-a inaugurat printr-o serie de spectacole şi jocuri publice, în 103 d.Hr. Ultima cursă din Circus Maximus a fost ţinută în 549 d.Hr, la aproape un mileun faţă de prima cursă.  Acum, publicul poate admira ruinele şi poate observa latrinele antice, bucăţi din ceea ce era odată triumfalul arc ridicat în onoarea Împăratului Titus. Proiectul care a durat şapte ani dezvăluie şi informaţii surprinzătoare despre ruine. ,,Ceea ce noi am excavat dovedeşte că Circus Maximus era cel mai mare centru comercial din Antichitate,” a declarat Maria Letizia Buonfiglio.

Aici se aflau bordeluri şi magazine, unde romanii puteau paria, alte şase magazine se întindeau pe fiecare parte a stadionului.

Echipa a descoperit în zonă bijuterii de aur, sute de monede de bronz şi o cupă de sticlă pe care era filigranat cu aur un cal. Imaginea atestă faptul că doar caii erau utilizaţi în aceea vreme pentru amuzamentul public. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase