Home » Istorie » VIDEO Soluţia bizară la care au apelat londonezii în timpul Marelui Smog din 1950

VIDEO Soluţia bizară la care au apelat londonezii în timpul Marelui Smog din 1950

VIDEO Soluţia bizară la care au apelat londonezii în timpul Marelui Smog din 1950
Publicat: 10.03.2018
Un videoclip ciudat din 1950 prezintă modul în care londonezii se protejau în timpul Marelui Smog. Imaginile prezintă momentul în care o femeie ce poartă pe cap un acvariu pentru peşti sau un fel de ''cască spaţială'' pătrunde pe o stradă aglomerată.

În cadrul videoclipului este prezentat modul în care funcţiona masca. Conform Mail Online, scopul măştii era de a bloca pătrunderea smogului şi a aerului poluat. 

”Este o cască împotriva smogului ce furniza purtătorului aer purificat,” susţine naratorul videoclipului. În una dintre imagini poate fi observată o femeie în timp ce bea ceai printr-un pai introdus într-o gaură din cască. Videoclipul a fost realizat de MCA şi Universal Pictures în februarie 1959. 

Marele Smog din Londra a reprezentat o criză a aerului poluat ce s-a propagat peste capitala britanică în decembrie 1952. Cercetările recente sugerează că 12.000 de oameni au murit în timpul fenomenului. Evenimentul a fost minimalizat de către prim-ministrul din acea perioadă Winston Churchill, ce l-a declarat ca fiind ”un eveniment meteorologic”.

În 1956, guvernul britanic a introdus  Actul Aerului Curat, care a interzis emisiile de fum de cărbune în anumite zone.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase