Home » Istorie » Autorul cărţii „Charlie şi Fabrica de Ciocolată”, decorat post-mortem după 73 de ani de la încheierea războiului

Autorul cărţii „Charlie şi Fabrica de Ciocolată”, decorat post-mortem după 73 de ani de la încheierea războiului

Autorul cărţii „Charlie şi Fabrica de Ciocolată”, decorat post-mortem după 73 de ani de la încheierea războiului
Publicat: 14.12.2018
Pe numele scriitorului britanic Roald Dahl, autorul cărţii pentru copii "Charlie şi Fabrica de Ciocolată", au fost primite, cu o întârziere de 73 de ani, patru decoraţii de război, potrivit BBC.

Roald Dahl a fost pilot de avion în Royal Air Force, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, înainte să ajungă celebru pentru cărţi precum „Charlie şi Fabrica de Ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory”, potrivit Mediafax.

Scriitorul nu şi-a ridicat, însă, niciodată decoraţiile primite pentru participarea la conflagraţia mondială.

Ministerul britanic al Apărării a trimis, în cele din urmă, cele patru distincţii care au ajuns la familia scriitorului chiar cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a văduvei sale, Felicity.

Nepotul scriitorului, Ned Donovan, a afirmat că bunica sa şi-a arătat intenţia de a dormi cu decoraţiile sub pernă.

În septembrie 1940, Roald Dahl a fost rănit în urma doborârii avionului său, în nordul Africii. După şase luni petrecute într-un spital din  Egipt, scriitorul s-a alăturat escadronului său în Grecia, unde a luat parte la Bătălia pentru Atena din 1941.

„Este un lucru care îl reprezenta că nu şi-a ridicat decoraţiile. I s-ar fi părut că nu este deloc cool!”, a afirmat nepotul scriitorului despre faimosul său bunic.

Roald Dahl (ce a trăit între 1916 – 1990) este considerat unul dintre cei mai mari autori de cărţi pentru copii. Volumele sale au fost vândute în peste 250 de milioane de exemplare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase