Home » Istorie » USS Nevada, nava de război care a supravieţuit testelor cu bomba atomică şi Primului Război Mondial, a fost găsită

USS Nevada, nava de război care a supravieţuit testelor cu bomba atomică şi Primului Război Mondial, a fost găsită

USS Nevada, nava de război care a supravieţuit testelor cu bomba atomică şi Primului Război Mondial, a fost găsită
Publicat: 15.05.2020
USS Nevada, o navă de război americană legendară care a supravieţuit Primului Război Mondial, atacului de la Pearl Harbor şi chiar şi testelor cu bomba atomică, a fost găsită pe fundul Oceanului Pacific.

Publicaţia The Charlotte Observer relatează că epava USS Nevada a fost găsită la o adâncime de peste 4.000 metri, pe fundul Oceanului Pacific, de către o echipă de cercetători de la organizaţiile SEARCH Inc. şi Ocean Infinity. 

USS Nevada a fost găsită cu ajutorul tehnologiei marine robotice la „peste 120 de kilometri depărtare de Pearl Harbor”, potrivit unui comunicat de presă. 

Cuirasatul, lansat la apă în 1914, este considerat unic printre navele de război americane pentru că a luptat în Oceanul Atlantic în timpul Primului Război Mondial, a supravieţuit atacului de la Pearl Harbor în 1941, debarcărilor din Normandia în 1944, invaziilor în Iwo Jima şi Okinawa, din 1945, precum şi testelor cu bombă atomică pe Insulele Marshall din 1946. 

Potrivit Naval History and Heritage Command, vasul radioactiv s-a scufundat la data de 31 iulie 1948, după patru zile de exerciţii de tragere desfăşurate de Marina SUA în apropiere de Insulele Hawaii.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Putin îl acuză pe Lenin că a pus o ”bombă atomică” sub Rusia

Care este diferenţa dintre bomba atomică şi bomba cu hidrogen?

Un război nuclear limitat ar putea duce la reducerea producţiei agricole pentru decenii

Un celebru submarin dispărut în Al Doilea Război Mondial a fost găsit după 75 de ani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase