Home » Istorie » Nunțile regale ale Marii Britanii care au scris istorie. Cele mai spectaculoase rochii de mireasă

Nunțile regale ale Marii Britanii care au scris istorie. Cele mai spectaculoase rochii de mireasă

Nunțile regale ale Marii Britanii care au scris istorie. Cele mai spectaculoase rochii de mireasă
Catherine, Ducesa de Cambridge, 2011 / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.08.2020

În afară de promisiunea iubirii eterne, rochia miresei este probabil cel mai memorabil și mai așteptat moment al oricărei nunți.

GALERIE FOTO

Iată câteva dintre cele mai emblematice rochii de mireasă purtată de Casa Regală a Marii Britanii. Aceste piese vestimentare au scris istorie și continuă să fie surse de inspirație pentru miresele din întreaga lume.

Regina Victoria, 1840

Regina Victoria ar fi fost cea care a pornit moda rochiilor de mireasă albe după ce a ales să poarte o rochie din mătase și dantelă pentru nunta sa cu Prințul Albert. Potrivit Vogue, Regina Victoria a ales culoarea nu pentru a simboliza puritatea, așa cum spune tradiția acum, ci pentru că a vrut să evidențieze dantela rochiei sale.

De asemenea, Regina a avut și nenumărate cerințe speciale. Regina Victoria nu permis ca altcineva să poarte alb la nunta sa. Mai mult, a ordonat distrugerea schițelor cu rochia sa pentru ca aceasta să nu fie reprodusă.

Wallis Simpson, Ducesă de Windsor, 1937

A treia căsătorie a lui Wallis Simpson, cu Edward, Ducele de Windsor, a șocat Marea Britanie. Edward a fost nevoit să renunțe la tron pentru a se căsători cu americancă din înalta societate, divorțată de două ori. La nunta sa, Wallis a purtat o rochie de mătase creată de un alt expatriat american, Mainbocher, care lucra în Paris. Rochia a fost creată în nuanța „albastru de Wallis”, un albastru deschis despre care designerul a spus că se potrivea cu ochii albaștri ai americancei. În loc de văl, Wallis a purtat o pălărie creată de Caroline Reboux.

Regina Elizabeth a II-a, 1947

Atunci când Regina Elizabeth a II-a s-a măritat cu Philip, Ducele de Edinburgh în 1947, al Doilea Război Mondial se terminase doar cu doi ani înainte. Asta a însemnat că Regina a trebuit să cumpere materialele necesare pentru rochia de mireasă, precum mătase, cu bonuri de rație pe care le-a păstrat anterior. Totodată, Regina Elizabeth a II-a a primit 200 de bonuri de rație în plus pentru nunta sa.

Prințesa Margaret, Contesă de Snowdon, 1960

Prințesa Margaret s-a măritat cu fotograful de modă Antony Armstrong-Jones purtând o rochie organza din mătase creată de Norman Hartnell. Acesta a creat și rochia de mireasă a Reginei Elizabeth a II-a cu doar 13 ani mai devreme. În timp ce nunta regală a lui Margaret a fost „modestă”, silueta dramatică a rochiei de mireasă a fost însoțită de un văl foarte lung fixat cu ajutorul unei diademe Poltimore.

Diana, Prințesa de Wales, 1981

Rochia de mireasă a Prințesei Diana rămâne una dintre cele mai emblematice piese de vestimentație purtate la o nuntă din istorie, datorită stilului feminin și elegant. Rochia a fost creată de David și Elizabeth Emanuel din tafta cu mătase și dantelă care aparținuse Reginei Mary. Diana a adus un omagiu tradiției, folosind ceva vechi (dantela Reginei Mary), ceva nou (rochia în sine), ceva împrumutat (diadema care era din familie încă din secolul al XVIII-lea) și ceva albastru (o mică fundă cusută în talia rochiei), potrivit Times.

Camilla, Ducesa de Cornwall, 2005

Pentru a doua căsătorie a sa, cu Prințul Charles, în 2005, Camilla Parker Bowles a purtat o rochie crem creată de Antonia Robinson și Anna Valentine. Silueta simplă a rochiei de mireasă a fost mai modestă decât alte rochii purtate de-a lungul istoriei Casei Regale, cel mai probabil din cauza faptului că era a doua căsătorie pentru Camilla și Charles. De asemenea, rochia a fost asortată cu o pălărie creată de Philip Treacy.

Catherine, Ducesa de Cambridge, 2011

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost una dintre cele mai așteptate piese vestimentare ale anului 2011. Stilul și creatorul rochiei nu au fost anunțați înainte ca mireasa să pășească spre altar. Rochia emblematică și intens reprodusă a fost creată de Sarah Burton de la casa de modă Alexander McQueen. Trena a măsurat aproape 3 metri lungime. În plus, elementele cu dantelă de pe șolduri au fost menite să creeze iluzia unui mijloc mai subțire.

Prințesa Eugenie de York, 2018

Prințesa Eugenie a ajuns la Capela St. George de la Castelul Windsor purtând o rochie spectaculoasă semnată de Peter Pilotto și Christopher De Vos.

Rochia a avut un decolteu pronunțat, mâneci lungi, o trenă dramatică și spatele gol. Mireasa a ales să nu poarte văl, fiind fără îndoială în pas cu moda contemporană. Astfel, Eugenie și-a arătat silueta de invidiat și diadema deosebită.

Meghan, Ducesă de Sussex, 2018

Rochia de mireasă, în nuanța de alb pur, purtată de Meghan Markle în mai 2018 a fost creată de Clare Waight Keller, directorul artistic al casei de modă Givenchy.

Rochia minimalistă a fost făcută din mătase dublă, iar pe dedesubt a avut un strat triplu de organza.

Prințesa Beatrice de York, 2020

În loc să păstreze tradiția rochiilor de mireasă purtate de Casa Regală a Marii Britanii, Prințesa Beatrice a ales să poarte o rochie vintage. Beatrice a purtat o rochie creată de Norman Hartnell, împrumutată de la Regina Elizabeth a II-la, și confecționată din organza și tafta Peau De Soie.

Totodată, Beatrice a purtat aceeași diademă purtată de Regina Elizabeth a II-a în ziua nunții sale. Diadema datează din 1919, atunci când a fost creată special pentru Regina Mary de către Garrard and Co., dintr-un colier oferit cadou de Regina Victoria.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice

10 clădiri antice uimitoare care încă mai sunt folosite în zilele noastre

De ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu se sărbătoreşte niciodată de ziua ei?

NUNTA REGALĂ din Marea Britanie: patru motive pentru care căsătoria prinţului Harry cu actriţa Meghan Markle va intra în istorie

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase