Home » Istorie » Buncărul secret al lui Winston Churchill, din suburbiile Londrei: Motivul pentru care „buldogul englez” nu a fost mulțumit de clădire

Buncărul secret al lui Winston Churchill, din suburbiile Londrei: Motivul pentru care „buldogul englez” nu a fost mulțumit de clădire

Buncărul secret al lui Winston Churchill, din suburbiile Londrei: Motivul pentru care „buldogul englez” nu a fost mulțumit de clădire
Sursa foto: Heritage Daily/ Wikimedia
Publicat: 08.01.2021

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un complex secret de buncăre cu numele de cod „Paddock” și „CWR2” a fost construit în apropiere de Paddock Road, lângă Stația de Dezvoltare și Cercetare a Poștei din nord-vestul Londrei.

Scopul complexului a fost de a oferi un sediu de rezervă pentru Cabinetul de război și pentru șeful de cabinet al marinei, forțelor aeriene și terestre în cazul în care sediul Cabinetului de război de peste drum, situate în fața parcului St. James, nu mai putea fi folosit.

Planurile pentru construirea buncărului au fost concepute inițial în 1937, cu intenția ca guvernul central și șefii forțelor armate să poate fi găzduiți în condiții de siguranță în suburbiile din Londra.

Buncărul a fost construit într-o secretomanie totală

„Paddock” a fost construit într-o secretomanie totală de la începutul anului 1939, costul total fiind de 250.000 de lire (9.836.000 de lire în ziua de azi), interiorul fiind finalizat la mijlocul anilor 1940.

Buncărul conținea în jur de 40 de camere amplasate pe două etaje, cea mai notabilă fiind camera cabinetului care putea găzduia până la 30 de oameni, precum și o cameră mare în care oficialii puteau analiza diverse hărți.

Cazarea în buncăr era rezervată doar pentru oficialii de rang înalt și secretarii lor, în timp ce personalul militar al buncărului ar fi fost cazat în școlile sau locuințele din apropiere.

„PADDOCK ar trebui considerat o ultimă opțiune”

Prima ședință a Cabinetului de război la „Paddock” a avut loc în octombrie 1940, după care Winston Churchill a scris că „se pare că PADDOCK nu poate oferi cazarea adecvată pentru condițiile actuale”. Churchill i-ar fi scris lui Sir Edward Bridges că, de fapt, „Cabinetul de război nu poate trăi și locui acolo săptămâni întregi… PADDOCK ar trebui considerat o ultimă opțiune”, potrivit Heritage Daily.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, demisolul și parterul buncărului au fost folosite de poștă, însă au fost eliberate în 1976. În 1981, buncărul a fost considerat un posibil înlocuitor pentru Grupul de război situat în nordul Londrei la Partingdale Lane, Mill Hill, însă sugestia a fost respinsă din cauza infiltrării apei în subsolul buncărului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Winston Churchill, buldogul englez care suferea de psihoză maniaco-depresivă

Ziua în care premierul Winston Churchill a anunţat că Marea Britanie a dezvoltat bomba atomică – VIDEO

Obiecte care au aparţinut lui Winston Churchill, descoperite la o groapă de gunoi

Cum a preluat puterea Winston Churchill, omul genial care a criticat politica pacifistă şi eroul care a salvat Marea Britanie de ocupaţia nazistă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase