Prințul Charles moștenește tronul Marii Britanii și devine Regele Charles al III-lea

08 09. 2022, 22:04

Prințul Charles a fost alături de Regina Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral din Scoția, la momentul morții mamei sale iubite. Acum, Charles va trece prin cea mai importantă tranziție din viața sa, de la moștenitor la rege.

Charles, în vârstă de 73 de ani, se află în fruntea linii de succesiune de șapte decenii, probabil cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei britanice.

„Nu a dorit niciodată să se gândească la ascensiune pentru că însemna moartea mamei sale”, a declarat un fost membru din personalul lui Charles, potrivit The Guardian.

Ce fel de rege va fi Charles?

Însă, odată cu vestea că medicii reginei erau tot mai îngrijorați de starea sa de sănătate, rolul de moștenitor, jucat de Charles încă de la vârsta de trei ani, atunci când mama sa a urcat la tronul Marii Britanii în 1952, a părut să se apropie de final.

Un capitol nou, și inevitabil mai scurt, din viața lui Charles a început acum. Probabil cea mai importantă întrebare în aceste momente este: Ce fel de rege va fi Charles?

În următoarele zile, Charles se va confrunta cu două provocări principale, tristețea profundă cauzată de moartea mamei sale și conducerea unei națiuni aflate în doliu.

Prințul Charles va reprezenta o generație diferită față de cea a Elisabetei a II-a

Joi, atenția publicului a fost în principal îndreptată spre copiii și nepoții Reginei Elisabeta a II-a, care s-au adunat, rând pe rând, la Castelul Balmoral. Ducele de Cambridge, care este acum în linia de succesiune pentru titlul de Prinț de Wales și primul în linia de succesiune la tronul țării, s-a grăbit să ajungă la Balmoral, în timp ce Kate, Ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor pentru a avea grijă de copii.

Charles va prelua un rol menit să reprezinte stabilitate în vremuri tulburi, un moment marcat de tensiuni politice și sociale. Însă, având decenii de experiență sub titulatura de Prinț de Wales, mulți se așteaptă ca tranziția să fie una fără probleme. În ciuda vârstei sale înaintate, Charles va reprezenta o generație diferită față de cea a Elisabetei a II-a, devenind primul monarh britanic care a urmat cursurile unei școli.

Noul rege s-a întâlnit de-a lungul anilor cu numeroși șefi de stat și a interacționat cu numeroase guverne britanice, stabilind o rețea de organizații caritabile care l-au informat despre câteva dintre problemele britanicilor de rând și l-au adus în conflict cu alții.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Sfârșitul unei ere! Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit

Operațiunea „Podul Londrei s-a prăbușit”. Ce se întâmplă după moartea Reginei Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o viață de poveste

Regina Elisabeta a II-a, povestea unui simbol