Home » Cultură » Charles, Prinț de Wales, un moștenitor al tronului Marii Britanii cu totul aparte

Charles, Prinț de Wales, un moștenitor al tronului Marii Britanii cu totul aparte

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.11.2021

Atunci când Elisabeta a II-a a devenit regina Angliei în 1952, fiul său cel mare, Charles, a devenit moștenitor al tronului.

De obicei cunoscut drept Prințul de Wales, Charles este, de asemenea, Conte de Chester, Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick și Baron de Renfrew, printre alte titluri. O celebritate internațională încă din copilărie, Charles a fost un sportiv cunoscut și un formator de opinie influent în privința mediului înconjurător, sărăciei, precum și multe alte probleme sociale.

Charles Philip Arthur George, al cărui nume de familie este Windsor, s-a născut în Londra, la Palatul Buckingham, la data de 14 noiembrie 1948. Spre deosebire de moștenitorii tronului din trecut, care au fost educați la palat de profesori, Charles a urmat cursurile mai multor internate.

Prințul de Wales, primul moștenitor al tronului Marii Britanii care a obținut diploma de licență

Prințul de Wales a urmat cursurile Școlii Cheam din Headley și ale Școlii Gordonstoun din Scoția, acolo unde tatăl său Prințul Philip, Duce de Edinburgh, studiase și el. Charles a studiat arheologie și antropologie la Colegiul Trinity de la Universitatea Cambridge, obținând diploma de licență în 1971, prima pentru un moștenitor al tronului Marii Britanii. Charles și-a alocat timp pentru a studia limba galeză cu ocazia ceremoniei de investire ca Prinț de Wales (Țara Galilor) la data de 1 iulie 1969.

Charles și Diana în anii 1980. Sursa foto: Profimedia

După ce a urmat cursurile Colegiului Forțelor Aeriene Regale și Colegiul Naval Regal, Charles a activat în Marina Regală până în 1976. Prințul a pilotat aeronave și a activat la bordul navelor, scrie Britannica.

Charles și Diana au divorțat în 1996

La data de 29 iulie 1981, Charles, Prinț de Wales s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, fiica unui conte englez, în cadrul unei ceremonii organizate la Catedrala Sf. Paul care a fost difuzată pe micile ecrane din întreaga lume. Prințul William, primul lor fiu și al doilea în linia de succesiune pentru tronul Marii Britanii, a fost născut la 21 iunie 1982. Un al doilea fiu, Henry (cunoscut drept Harry), s-a născut la 15 septembrie 1984.

Charles și Diana și-au anunțat separarea în 1992 și au divorțat în 1996. Mariajul a fost marcat de tensiuni din cauza presiunilor presei de tabloid din Regatul Unit, dar și din cauza multor zvonuri despre infidelitatea celor doi.

Diana a sfârșit tragic. Prințesa a murit în urma unui accident rutier la 31 august 1997 în Paris. Charles s-a recăsătorit în 2005, luând-o de soție pe Camilla Parker Bowles, de altfel cea cu care a avut o relație amoroasă chiar și în timpul primei sale căsnicii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Prințul William, al doilea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii

Prințul Andrew, Duce de York, fiul controversat al Reginei Elizabeth a II-a

Camilla, Ducesă de Cornwall. De ce și-a ales acest titlu după căsătoria cu prințul Charles?

Anne Boleyn, prima regină a Angliei executată public. A fost acuzată de adulter și vrăjitorie

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase