Home » D:News » Comoara ţarului de pe epava vasului RMS Republic, ”fratele” Titanicului. Unde ar putea fi găsită şi cât ar valora la ora actuală – FOTO

Comoara ţarului de pe epava vasului RMS Republic, ”fratele” Titanicului. Unde ar putea fi găsită şi cât ar valora la ora actuală – FOTO

Publicat: 28.02.2016
Vasul s-a scufundat în anul 1909, în apropierea insulei Nantucket din SUA

Pe data de 23 ianuarie 1909, în jurul orei 5:30, o navă care transporta imigranţi italieni spre New York s-a ciocnit de vasul RMS Republic. Acesta, la fel ca şi Titanicul, a fost construit de compania White Star Line şi era considerat indestructibil, însă soarta nu a fost, nici de acea dată, de partea britanicilor. 

După 4 luni de tăcere, Ponta revine şi dă lovitura totală PNL-ului

În urma impactului, RMS Republic s-a scufundat în apropiere de insula Nantucket, SUA. Şase dintre cei peste 1500 de pasageri aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Surse de la acea vreme declarau că vasul transporta lăzi cu monede de aur, care ar valora astăzi peste 1 miliard de dolari. Din câte se pare, încărcătura trebuia să ajungă în posesia ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

În cât timp se prescriu amenzile de circulaţie

Vasul, denumit iniţial „Columbus”, a fost construit în anul 1903, de compania Dominion Line, pe şantierul „Harald & Wolff” din Belfast, Irlanda. După ce a realizat primul traseu, de la Liverpool la Boston, vaporul a intrat în posesia White Star Line şi a primit denumirea „RMS  Republic”, pentru a se alinia celorlalte nave ale companiei: „Titanic”, „Olympic”, „Britannic” etc.

Speranţă pentru oameni. O cunoscută companie renunţă la ROBOŢI şi îi înlocuieşte cu lucrători. Detaliul care le lipseşte maşinilor

Foto: numa.net

Cu o lungime de circa 170 de metri şi o greutate de aproape 16.000 de tone, RMS Republic era unul dintre cele mai mari vase de pasageri de la acea vreme. Vasul a fost portdrapelul companiei White Star Line şi era folosit, îndeosebi, pe ruta ce lega SUA de Europa. În timp, RMS Republic a primit denumirea de „Vaporul milionarilor”, deoarece majoritatea pasagerilor de la bordul său erau personalităţi influente ale începutului de secol XX.

Foto: havechanged.blogspot.com

Vasul nu transporta doar călători foarte bogaţi, ci şi bunuri extrem de valoroase. Este ştiut faptul că din încărcătura vaporului făceau parte ajutoarele destinate cutremurului din Messina , care avusese loc cu doar o lună înainte, dar şi proviziile în valoare de 60.000 de dolari, care trebuiau să ajungă la militarii de la baza din Gibraltar, unde staţionau navele americane aparţinând „Great White Fleet”.

Pe de altă parte, începând din momentul în care RMS Republic s-a scufundat, a început să circule zvonul conform căruia la bordul acestuia s-ar fi aflat o cantitate de monede de aur valorând circa 3 milioane de dolari, echivalentul actual a peste 1 miliard de dolari. În anul 1987, scufundătorul amator Martin Bayerle a cercetat în detaliu zona în care s-a scufundat vasul, însă nu găsit misterioasa comoară.

Sursa: history.com

Vă mai recomandăm şi: Sunetul misterios pe care nimeni nu îl poate explica. O persoană s-a sinucis după ce l-a auzit – VIDEO

                                             Creierul uman ar putea stoca internetul întreg în memorie. ”Aceasta este o bombă reală”

                                             Primul animal din lume care a mers pe patru picioare. Cum arăta

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase