Home » D:News » Un tunel din epoca lui Iisus Cristos, descoperit de arheologii israelieni

Un tunel din epoca lui Iisus Cristos, descoperit de arheologii israelieni

Un tunel din epoca lui Iisus Cristos, descoperit de arheologii israelieni
Publicat: 10.09.2007
Arheologii israelieni au descoperit la Ierusalim un tunel cu o lungime de aproximativ 70 de metri, datand din epoca lui Iisus, tunel prin care locuitorii orasului sfant au fugit in timpul asediului romanilor, in anul 70 d.H., a anuntat Consiliul pentru antichitati al Israelului, citat de AFP.

"Este vorba de principalul tunel care servea in epoca antica drept canal de scurgere pentru apele din oras, sapat sub strada centrala a Ierusalimului", a declarat arheologul Eli Shukrun, unul dintre coordonatorii echipei de specialisti.

"Tunelul, in stare excelenta de conservare, a fost descoperit din intamplare, in urma cu doua saptamani" in Silwan, "orasul lui David", cea mai veche zona a Ierusalimului, care este astazi o suburbie palestiniana, a adaugat arheologul.

In unele zone, tunelul are o inaltime de trei metri si este consolidat cu pietre cioplite, perfect imbinate.

In tunel au fost descoperite monede, lampi cu ulei si fragmente de vase din epoca romana realizate inainte de cucerirea Ierusalimului.
Potrivit istoricului Iosif Flavius, care a trait in primul secol dupa Cristos, locuitorii au folosit acest tunel pentru a se adaposti sau fugi din oras in timpul asediului.

"Descoperirea este importanta pentru ca aduce noi date despre viata cotidiana din Ierusalim in epoca celui de-al doilea Templu", epoca lui Iisus, este de parere Shukrun. (MEDIAFAX)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase