Home » Lumea digitală » iPhone – mania ajunge in Romania!

iPhone – mania ajunge in Romania!

Publicat: 22.11.2007
Ne place sau nu ne place iPhone, suntem sau nu fani Apple, cu totii trebuie sa recunoastem faptul ca niciun telefon de pana acum nu a avut un impact mediatic asa cum a avut iPhone. Niciun alt telefon de la caramida la smarphone nu a fost mediatizat pana la saturatie si dincolo de ea, cum s-a intamplat cu iPhone.

Insa mie nici acum nu-mi este clar de unde isi trage iPhone succesul. Sa fie numai ecranul multi-touch pe care il folosesti cu degetul? Sa fie marketingul Apple atat de bun? Sau s-a infiltrat in subconstientul nostru ideea ca iPhone este special? Dotarile tehnice nu sunt sigur responsabile de succesul de care se bucura iPhone. Are suficiente puncte slabe, lipsa 3G-ului si imposibilitatea de a realiza banalul copy&paste sunt doar doua dintre ele.

Adevarul este ca, alaturi de Google, Apple este una dintre compniile favorizate de mass-media de peste ocean. In general, articolele despre Apple si Google sunt pozitive. La polul opus se situeaza Microsoft, care nu este foarte iubita de presa. Nu tehnologia si inovatia au facut din iPhone un telefon minune, ci presa. iPhone a aparut peste tot: ziare, televiziune si mai ales internet. De la anuntarea oficiala (si chiar inainte de aceasta), nu a existat nici macar o singura zi fara o stire sau un zvon legat de iPhone. Si culmea, nimeni nu a fost acuzat de reclama mascata. Nici nu ar fi fost cazul, dar la noi asa s-ar fi intamplat cu siguranta.

Recunosc! Nu sunt fan iPhone, am alte preferinte. Insa, dupa ce timp de cateva luni bune esti bombardat cu stiri si articole despre iPhone, curiozitatea este mare si nu poti rezista tentatiei de a te juca putin cu el. Faptul ca nu sunt eu fan iPhone, nu este o prea mare problema pentru Apple. Eu sunt in general un utilizator pretentios, pe cand iPhone este dedicat marii mase de oameni, nu neaparat celor care stau toata ziua cu nasul in calculator. Pentru ei iPhone ar putea fi telefonul perfect.

Sunt doua aspecte care atrag la iPhone: Designul si combinatia touch screen, efecte grafice. Ca design, iPhone nu arata ca un telefon mobil obisnuit, are acel aspect de gadget care il scoate in evidenta si pe care deja s-au grabit multi producatori sa-l copieze. Efectele grafice te vor impresiona la inceput, cand vei vedea cum poti naviga printre poze si cum se realizeaza zoom-ul. Dar daca vrei iPhone, atunci trebuie sa te obisnuiesti cu un ecran care va avea in permanenta amprentele pe el.

–––––––––––––––––––––––––––

Daca ti-a placut acest articol, mai poti citi:

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase