Prima pagină Lumea digitala

Totul despre internetul pe smartphone în România. Oferte de date, topul sistemelor de operare în funcţie de consum şi calitatea reţelelor

Redactia Descopera.ro | 02.18.2015 | ● Vizualizări: 2620

În era smartphone-ului, dispozitivul cu care majoritatea românilor accesează internetul mobil, ofertele de date ale furnizorilor de servicii de telefonie mobilă sunt mai importante decât alte beneficii, precum minutele incluse, SMS-urile sau accesul la anumite servicii şi aplicaţii. Vă prezentăm factorii care influenţează consumul de date la un smartphone, ofertele de date ale operatorilor telecom din România şi informaţii despre performanţele reţelelor acestora.

La jumătatea anului 2014, existau în România peste 14,4 milioane de conexiuni mobile active de acces la internet. Dintre acestea, peste 8,5 milioane foloseau tehnologia 3G/3G+, iar 253.000 tehnologie 4G, potrivit celui mai recent raport ANCOM, arbitrul pieţei telecom din România.

Când vine vorba de accesul la internetul mobil, dispozitivul preferat al românilor este smartphone-ul/telefonul mobil (89%). Procentul nu suprinde dacă ţinem cont de faptul că, potrivit unui reprezentant al Samsung România, anul trecut s-au vândut în ţara noastră 2,5-2,7 milioane de smartphone-uri.

Citeşte mai multe pe gandul.info

Tag-uri: smartphone | oferte | consum | internet