Home » Lumea digitală » O emisiune românească a intrat în Guinness Book. A surclasat animaţia ”The Simpsons”

O emisiune românească a intrat în Guinness Book. A surclasat animaţia ”The Simpsons”

Publicat: 06.10.2015
O emisiune românească a intrat în Guinness Book. A surclasat animaţia ”The Simpsons”

Guinness Book a desemnat „Trăsniţii” ca fiind cel mai longeviv sitcom din lume, în funcţie de numărul de episoade difuzate, producţia românească surclasând animaţia „The Simpsons”, care a deţinut anterior recordul mondial, potrivit unui anunţ al televiziunii Prima TV, care difuzează acest program.

Cu un număr total de 1.345 de episoade, însumate cu cele trei denumiri sub care serialul a fost difuzat la Prima TV, respectiv „Trăsniţi în N.A.T.O.”, „Trăsniţi din N.A.T.O.” şi „Trăsniţii”, sitcom-ul produs de Grig Chiroiu a intrat în Guinness World Records doar cu cele 689 de episoade înregistrate sub titulatura de „Trăsniţii” şi difuzate până la recunoaşterea acestei performanţe, respectiv 7 septembrie.

Astfel, programul românesc a depăşit show-ul american „The Simpsons”, care a deţinut până de curând recordul modial, cu 573 de episoade, conform Prima TV.

„Am intrat în Guinness Book! Am reuşit! Suntem recunoscuţi internaţional, suntem fenomenali, mondiali, victorioşi, mândri şi de neoprit, suntem fericiţi până la lacrimi şi atât de entuziasmaţi încât am vrea să vă îmbrăţişăm şi să vă pupăm pe toţi. Acest titlu înseamnă atestarea unui efort susţinut timp de doisprezece ani, înseamnă împlinirea unui vis pe care l-am tot avut în ultimii cinci ani, înseamnă că acum toţi fanii noştri se pot făli şi se pot lăuda cu noi”, a declarat Grig Chiroiu în numele echipei sale.

Povestea „Trăsniţilor” a început în anul 2003, cu „Trăsniţi în N.A.T.O.”, un serial care urmărea cu umor peripeţiile soldaţilor români, înregimentaţi în prima unitate N.A.T.O. de pe teritoriul României. Şi au luptat soldaţii pe frontul de la Prima TV până în sezonul al nouălea, când „şi-au aruncat unitatea în aer şi au fost daţi afară din serviciul militar”. Astfel, şi-au început viaţa „civilă” şi au devenit „Trăsniţi din N.A.T.O.”. Din sezonul al 13-lea şi-au spus simplu „Trăsniţii” şi au bătut recordul sitcom-urilor româneşti. În prezent, ajuns la cel de-al 25-lea sezon, serialul de la Prima TV a devenit cel mai logeviv din lume (în funcţie de numărul de episoade difuzate).

Povestea „Trăsniţilor” continuă, sitcom-ul fiind difuzat, de luni până joi, de la ora 22.00, la Prima TV.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase