Home » Lumea digitală » După 10 ani de muncă, avionul privat care anunţa să revoluţioneze tehnologia devine realitate. FOTO+VIDEO

După 10 ani de muncă, avionul privat care anunţa să revoluţioneze tehnologia devine realitate. FOTO+VIDEO

Publicat: 16.11.2015
După 10 ani de muncă, avionul privat care anunţa să revoluţioneze tehnologia devine realitate. FOTO+VIDEO
Arată mai mult decât un avion proiectat pentru uz privat. Este Valkyrie, noul avion lansat de compania Cobalt.
Cu forma sa elegantă, aerodinamică, cu motorul său turbo de 350 cai putere (260 kW), noul Valkyrie pretinde că este capabil să călătorească cu viteze de până la 482 km/h, având o capacitate de până la cinci adulţi şi bagajele acestora.
 
Mai multe fotografii avionului Valkyrie-X pot fi vizualizate aici.  
 
Avionul este produs în două formate: CO50 şi Valkyrie-X.
 
CO50 este o versiune certificată complet pentru a putea zbura nerestricţionat, care va fi disponibilă pe la mijlocul anului 2017, în timp ce Valkyrie-X este un avion experimental care poate fi construit într-un timp de producţie de circa 6 luni de la data comenzii. Valkyrie este ideea lui David Loury, fondatorul şi directorul executiv de la Cobalt, care a adunat o echipă de designeri, constructori, şi muncitori din California, Franţa, şi Canada.
 
 
„Acum zece ani, am avut o viziune de a perturba industria aviatică cu o aeronavă privată inovatoare, care va avea nu doar condiţii de siguranţă, dar şi aspect de lux. Astăzi, Cobalt nu mai este doar un prototip, e un avion de clasă mondială, cu o siguranţă avansată, tehnologie şi un design modern”, afirmă David Loury.
 
Valkyrie-X are cel mai mare parbriz format dintr-o singură bucată, care oferă o vedere de 320 de grade atât pilotului, cât şi pasagerilor. Valkyrie, de asemenea, vine cu o dotare opţională, o paraşută de salvare. Paraşuta este dislocabilă în caz unei greşeli de pilotaj sau pierderea completă a controlului aeronavei, sistemul paraşută este proiectat pentru a aduce aeronava şi pasagerii acesteia în condiţii de siguranţă la sol.
 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto
 
Primele comenzi tocmI u fost făcute în SUA. O versiune experimentală a Valkyrie-X va putea fi achiziţionată de cumparatorii din SUA începând de la mijlocul anului 2016 pentru un avans de 15.000 de dolari şi restul 580.000 de dolari atunci când nava va fi gata de livrare. Versiunea finală, certificată complet, va fi disponibilă la mijlocul anului 2017 şi va costa aproximativ 699.000 de dolari.
 
Sursa: Gizmag
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase