Home » Lumea digitală » Jeremy Clarkson a dezvăluit drona care va ajuta Amazon să livreze colete – VIDEO

Jeremy Clarkson a dezvăluit drona care va ajuta Amazon să livreze colete – VIDEO

Jeremy Clarkson a dezvăluit drona care va ajuta Amazon să livreze colete – VIDEO
Publicat: 30.11.2015
Amazon nu a făcut niciun secret din intenţia de a face livrări cu ajutorul dronelor.

Într-un video apărut recent şi prezentat de Jeremy Clarkson, Amazon dezvăluie o dronă autonomă care urmează să livreze pachete mici în mai puţin de 30 de minute.

Noua dronă a celor de la Amazon pare mai mare decât versiunea anunţată anterior şi cu un design mai avansat, având capacitatea de a opera cu un sistem autoloading.

Drona are un design hibrid care combină ridicarea verticală cu capacităţi de zbor orizontal, folosind ventilatoare de ridicare şi un propulsor.

Amazon nu a oferit prea multe informaţii despre dronă, însă aceasta poate zbura la o altitudine de circa 122 m, cu o viteză de 88km/oră şi distanţă de 24 km. Ea are capacitatea de a identifica şi evita obstacolele apărute în aer sau la decolare şi aterizare.

Pentru a evita dispariţia coletului, Amazon va trimite o notificare destinatarului când drona se apropie de el. În momentul în care ajunge la destinaţie, drona lasă pachetul pe un marker de aterizare care se potriveşte cu adresa şi pe care proprietarul l-a pus pe jos. Apoi, drona se întoarce la bază.

Amazon nu a anunţat nicio dată pentru lansarea proiectului de livrări cu drone. Directorul general al companiei, Jeff Bezos, a anunţat, încă din anul 2013, că Amazon va folosi drone pentru a-şi desfăşura activitatea, însă nu era precizat momentul când acest plan urma să fie pus în aplicare.

Mai mult decât atât, în luna aprilie a acestui an, Amazon a primit acordul favorabil al Administraţiei Federale a Aviaţiei Americane pentru a începe să-şi desfăşoare programul de livrare cu ajutorul dronelor, denumit „Prime Air”. Amazon nu este singura companie care îşi propune să folosească dronele pentru transport, proiecte similare fiind iniţiate de Facebook şi Google.

Sursa: Gizmag

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase