Home » Lumea digitală » Avertismentul lansat de Twitter pentru utilizatori. ”Ar fi încercat să obţină informaţii”

Avertismentul lansat de Twitter pentru utilizatori. ”Ar fi încercat să obţină informaţii”

Avertismentul lansat de Twitter pentru utilizatori. ”Ar fi încercat să obţină informaţii”
Publicat: 14.12.2015
Twitter şi-a avertizat unii utilizatori asupra faptului că este posibil ca "hackeri controlaţi de stat" să le vizeze conturile pe această platformă, relatează AFP în pagina electronică.

Era neclar câţi utilizatori au primit aceste avertismente – primele de acest fel -, pe care Twitter le-a trimis în weekend.

Coldhak, o organizaţie nonprofit cu sediul în Canada, a postat o copie a avertismentului pe care l-a primit de la Twitter.

„Ca măsură de precauţie, vă avertizăm că al dumneavoastră cont de Twitter face parte dintr-un mic grup de conturi care ar fi putut să fie vizat de actori controlaţi de stat”, se arată în mesaj.

„Noi credem că aceşti actori (eventual asociaţi unui guvern) ar fi încercat să obţină informaţii precum adrese de e-mail, adrese IP şi/sau numere de telefon”, se mai arată în mesaj.

Pentru moment „nu există nicio dovadă că ar fi obţinut informaţiile contului dumneavoastă, însă investigăm în mod activ problema”, afirmă Twitter în mesaj.

Twitter adaugă că nu dispune de alte informaţii pe care să le furnizeze „în acest moment”.

Primul dintre aceste avertismente a fost emis vineri.

Stribika, un inginer programator care are un cont Twitter, a postat de asemenea o copie a mesajului, dar şi un răspuns.

„Dragi #ActoriControlaţiDeStat (#StateSponsoredActors), vă pierdeţi timpul cu mine. Nu doar că nu sunt o persoană importantă, dar nu veţi putea să-mi obţineţi IP-ul sau numerele de telefon în acest mod”, a scris el.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase