Home » Lumea digitală » Chinezii au inventat maşina care poate fi condusă doar cu … puterea GÂNDULUI – VIDEO

Chinezii au inventat maşina care poate fi condusă doar cu … puterea GÂNDULUI – VIDEO

Chinezii au inventat maşina care poate fi condusă doar cu … puterea GÂNDULUI – VIDEO
Publicat: 16.12.2015
Cu ajutorul unui dispozitiv care citeşte gândurile, noua maşină poate să se deplaseze înainte şi înapoi, ajutându-se de nimic mai mult decât de câteva gânduri concentrate.
În timp ce aşteptăm ca maşinile deplin autonome ce se conduc singure să fie disponibile la vânzare pentru publicul larg, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Nankai (China) au venit cu o metodă futuristă de a ajunge de la un punct A la un punct B.
 
Un total de 16 de senzori instalaţi pe un dispozitiv special se îmbracă pe cap. Aceştia colectază date din semnalele parvenite dintr-o electroencefalogramă (EEG) a creierului conducătorului auto. Aceste informaţii sunt traduse în comenzi pentru maşina high-tech.
 
 
Cercetatorii care stau în spatele acestui proiect afirmă că le-a luat doar doi ani să ajungă la acest rezultat, pe care iniţial l-au pornit de la ideea de-a crea un dispozitiv pentru a ajuta conducătorii auto cu handicap.
 
„Maşina fără şofer” permite dezvoltarea mai multor beneficii, deoarece astfel putem înţelege mai mai bine funcţiile de control ale creierului. În cele din urmă, maşinile cu şoferi mecanici sau fără tot oameni servesc. În astfel de circumstanţe, intenţiile cercetătorilor trebuie să fie înţelese. Proiectul nostru face ca maşinile să deservească mai bine fiinţele umane”, a declarat cercetătorul principal, Duan Feng, de la Universitatea Nankai.
 
Nu este clar când şi dacă ar putea să apară astfel de vehicule în comerţ, dar este o altă cale pentru ingineri pentru a explora îndepărtarea oamenilor de abordarea tradiţională a ideii de a conduce.
 
Potrivit echipei din spatele noului sistem, gândurile ar trebui să se aplice doar sporadic: la schimbarea benzilor de circulaţie sau la accelerare. În tot restul timpului, când se deplasează pe şosea, şoferii nu ar trebui să se gândească exclusiv la controlul vehiculului.
 
Compania chineză Great Wall Motors colaborează cu cercetătorii de la Universitatea Nankai pentru a obţine primul vehicul experimental.
 
„Există două puncte de plecare ale acestui proiect. Primul este de a oferi o metodă de conducere, fără a utiliza mâinile sau picioarele, pentru persoanele cu handicap, care nu sunt în măsură să se mişte liber. În al doilea rând, este să venim cu un mod de a conduce mai intelectulizat pentru oamenii sănătoşi”, a declarat unul dintre membrii echipei, Zhang Zhao.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase