Prima pagină Lumea digitala

Braava Jet, robotul care curăţă podeaua. Cât costă

Cătălin Niţu 03.17.2016 | ● Vizualizări: 628

Gama de produse iRobot se extinde în curând prin introducerea lui Braava Jet, un mop automat, realizat pentru a curăţa podelele, acesta fiind fratele mai mic al lui Roomba, robotul aspirator, lansat în Statele Unite în urmă cu aproape 15 ani.

Braava Jet este o variantă mai mică şi mai apropiată de conceptul Roomba original al modelului Braava original, scrie Go4it. Spre diferenţă de modelul mai vechi, versiunea Jet vine la un preţ mai mic, cu o serie de îmbunătăţiri software. iRobot recomandă utilizarea sa în bucătărie şi baie, însă noul Braava poate funcţinoa în orice cameră care nu foloseşte covoare.

Noul mop automat poate curăţa o zonă de 30 de metri pătraţi în aproximativ o oră, în timp ce acumulatorul îl poate alimenta timp de o oră şi jumătate. În funcţie de tipul de program ales, acesta poate însă să acopere şi zone mai mari. În cazul în care este ales programul cu cap de curăţare umed, acesta poate să acopere chiar 50 de metri pătraţi, în timp ce curăţarea "uscată" poate acoperi 70 de metri pătraţi într-o oră. Fiecare zonă curăţată este stropită cu puţină apă, după care robotul trece peste ea de câteva ori până când murdăria este îndepărtată.iRobot are deja mopul Braava Jet la pre-comandă la preţul de 200 de dolari, oferind şi capete de curăţare de schimb în pachete de câte 10 la 8 dolari. Cei care doresc capete refolosibile vor trebui să plătească 20 de dolari pentru două, însă acestea nu includ şi soluţie de curăţare, asemeni celor de unică folosinţă. Lansarea oficială a lui Braava Jet va avea loc pe 1 aprilie, potrivit Go4it.