Home » Lumea digitală » Samsung a prezentat display-ul care se rulează

Samsung a prezentat display-ul care se rulează

Samsung a prezentat display-ul care se rulează
Publicat: 25.05.2016
Compania a anunţat la SID 2016 un display care se poate rula în jurul unui tub realizat pe tehnologie OLED, acesta fiind primul indiciu concret despre noul smartphone Galaxy X.

Încep să apară din ce în ce mai multe zvonuri despre un smartphone cu display pliabil de la Samsung. Acesta a fost numit în trecut Galaxy X şi ar putea fi surpriza anului 2016. Deşi nu avem foarte multe detalii despre modul în care acest telefon ar putea să arate, Samsung a demonstrat tehnologia din spatele acestuia, notează Go4it.

Deşi zvonurile iniţiale sugerau un panou cu rezoluţie 4K, modelul prezentat, care probabil va fi şi cel care va fi integrat într-un produs finit, afişează imagini la rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli).

Acesta măsoară 5,7” în diagonală, are grosime de 0,3 mm şi cântăreşte 5 grame. Acesta poate fi îndoit în jurul unui tub cu circumferinţa de 10 mm, deci dispozitivul finit nu va fi tocmai subţire. Întregul dispozitiv (care este doar un display, fără restul componentelor unui smartphone), arată momentan ca un prototip, nu obligatoriu ca un telefon mobil, designul final putând fi foarte diferit.

Ca în cazul altor tehnologii noi pe care Samsung le prezintă de-a lungul anului, există o posibilitate ridicată să fie observate implementări foarte curând după dezvăluire. La începutul anului curent, compania a anunţat senzorul foto BRITECELL pe care l-a integrat în Samsung Galaxy S7, iar în urmă cu doar câteva zile, a anunţat un modul de memorie RAM pentru smartphone-uri de 6 GB, care se zvoneşte că va fi integrat în Galaxy Note 6.

Dacă zvonurile despre lansarea noii serii Note din august se dovedesc a fi adevărate, Galaxy X ar putea fi surpriza pe care compania o pregăteşte pentru evenimentul Unpacked care are loc anual în cadrul IFA din Berlin.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase