Home » Lumea digitală » Acest câine sintetic respiră, sângerează şi moare. Toate le face pentru studenţii de la medicină – FOTO+VIDEO

Acest câine sintetic respiră, sângerează şi moare. Toate le face pentru studenţii de la medicină – FOTO+VIDEO

Publicat: 07.06.2016
Acest câine artificial permite studenţilor de la medicină să realizeze un exerciţiu mai amplu decât practica pe un cadavru.

Practica a fost numită o intervenţie chirurgicală terminală, iar în timp ce multe instituţii academice au eliminat treptat această etapă, există mulţi care sunt încă în căutarea unei alternative viabile pentru a oferi studenţilor la medicina veterinară experienţa de care au nevoie.

„Eu simt că am un păcat. Încă mă simt vinovat cu privire la acest subiect „, a declarat medicul veterinar David Danielson, care a operat câini vii pe vremea când era la şcoala veterinară. El a experimentat tot pe câini vii, de la castrare la chirurgie pe creier.

Danielson este vice-preşedintele organizaţiei tehnologice veterinare SynDaver Lab, o companie de biotehnologie, care produce şi ţesuturi sintetice umane, părţi ale corpului pentru formarea clinică si pentru simulări chirurgicale.

Cercetătorii de la SynDaver Lab lucrează acum la o versiune de animale sintetice pentru medicii veterinari. Animalele sunt proiectate să respire,  să sângereze şi chiar să moară. Exponenţii vor fi destinaţi pentru elevii la medicină veterinară care vor încerca să trateze diverse afecţiuni : tăierea tumorilor sau extragerea şosetelor din stomac.

Elevii pot învăţa chiar şi cum trebuie efectuată o operaţie pe creier la aceşti câini sintetici, iar în cazul în care greşesc, ei vor trebui să-şi dea seama unde au greşit şi cum să corecteze situaţia.

„Aceşti câini utilizează patentul SynTissue SynDaver, care imită ţesutul viu şi include o listă completă de funcţionare a sistemelor corporale. Acest sistem are capacitatea de a simula boli personalizate şi complicaţii medicale”, explică compania, adăugând că câinele are şi o inimă care bate şi un sistem circulator. Animalul artificial poate sângera atunci când se fac incizii.

Compania vrea să doneze 20 de astfel de câini sintetici în valoare de 28.500 de dolari pentru mai multe colegii veterinare acreditate din întreaga lume.  

Colegiul de Medicină Veterinară de la  Universitatea din Florida testează, în prezent, unul dintre aceşti câini sintetici.

Sursa: Science Alert

Vă recoamndăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase