Home » Lumea digitală » Trei cuvinte pe care românii spun că le înţeleg, însă în realitate nu ştiu ce înseamnă

Trei cuvinte pe care românii spun că le înţeleg, însă în realitate nu ştiu ce înseamnă

Trei cuvinte pe care românii spun că le înţeleg, însă în realitate nu ştiu ce înseamnă
Publicat: 19.06.2016
67% dintre români declară că, atunci când sunt întrebaţi, pretind că înţeleg termeni şi fraze tehnice, pe care, de fapt, nu le cunosc.

Românii sunt iubitori de tehnologie. Potrivit unui studiu recent, 61% dintre ei o utilizează mai mult decât o făceau în urmă cu doi ani, în timp ce 58% se declară încântaţi să o folosească.

Ceea ce-i încurcă, de cele mai multe ori, este terminologia specifică pe care nu au reuşit să şi-o însuşească, fiind confuzi de multe ori când vine vorba despre modul în care diferite dispozitive sau servicii ar trebui să îi ajute, potrivit unui studiu realizat în 18 ţări de Samsung Electronics Europa.

În urma unui studiu realizat în 18 ţări, reiese faptul că românii nu cunosc noii termeni din tehnologie, ci doar pretind că îi cunosc atunci când sunt întrebaţi acest lucru. 67% dintre persoanele chestionate au declarat că se prefac că înţeleg anumiţi termeni sau anumite fraze tehnice, 7% dintre ei făcând acest lucru în mod repetat, chiar de câteva ori pe zi. Între termenii pe care românii spun că îi înţeleg deşi nu este aşa se numără: Cloud (28%), Emoji (27%) şi Streaming (25%). 

În ceea ce priveşte categoria de vârstă la care această atitudine este întâlnită cel mai des este cuprinsă între 16 şi 34 de ani. 

Motivele pentru care românii se prefac că înţeleg terminologia privitoare la noile dispozitive şi tehnologii se leagă, cel mai adesea, de teama de a părea ridicoli sau ignoranţi în faţa colegilor. 3 din 10 români aplică această tactică din acest motiv. Una dintre urmările neînţelegerii terminologiei tehnice are ca rezultat neputinţa utilizatorilor de a beneficia de un serviciu sau de un dispozitiv la potenţial maxim. Prin urmare, peste o treime (35%) dintre utilizatorii români au declarat că neînţelegerea termenilor duce la nefolosirea dispozitivului la întregul potenţial.

Inovaţia tehnologică îi încântă pe români

Românii, la fel ca şi europenii, sunt entuziasmaţi de tehnologiile noi. 92,5% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt entuziasmaţi de performanţele dispozitivelor pe care plănuiesc să le cumpere. 58% sunt mulţumiţi de tehnologiile pe care le folosesc în prezent şi de felul în care ele au evoluat de-a lungul ultimului deceniu. În ciuda acestui fapt, 16% dintre cei chestionaţi admit că le este greu să ţină pasul cu tehnologia. 

Tehnologia este cu siguranţă mult mai integrată în viaţa utilizatorilor români şi în activităţile lor zilnice, comparativ cu câţiva ani în urmă. 61% dintre utilizatori au declarat că folosesc tehnologia mult mai des decât obişnuiau să o facă în urmă cu doi ani, iar 21% au declarat că se bazează pe tehnologie şi s-ar simţi pierduţi fără ea.

Sursa: Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase