Home » Lumea digitală » Nimb, un smart ring prevăzut cu buton de panică – VIDEO

Nimb, un smart ring prevăzut cu buton de panică – VIDEO

Publicat: 25.06.2016
Luând forma unui inel ceva mai voluminos, Nimb este în fapt un dispozitiv de alarmare portabil, care te poate ajuta să ceri ajutor apropiaţilor sau să apelezi un număr de urgenţă.
Susţinut în cadrul unui proiect kickstarter, Numb ring funcţionează împreună cu o aplicaţie pentru smartphone, permiţând alegerea uneia sau mai multe persoane care să primească în mod automat mesaje de alertă atunci când posesorul dispozitivului acţionează butonul de panică. Mesajele pot conţine inclusiv coordonatele GPS, vizând ultima locaţie a posesorului.
 
Mai mult decât atât, inelul Nimb include şi o funcţie chat la care putem apela pentru a discuta cu o persoană de încredere, chiar dacă nu putem scoate telefonul mobil din buzunar.
 
În caz de acţionare accidentală, alertele declanşate cu o simplă apăsare de buton pot fi anulate, însă doar prin introducerea unui cod de siguranţă în aplicaţia pentru mobil.
 
Din păcate accesoriul prevăzut cu conexiune bluetooth necesită prezenţa unui smartphone în apropiere, pierderea sau distrugerea acestuia în cazul unui eveniment neprevăzut făcând imposibilă transmiterea mesajului de alertă.
 
Cei interesaţi, pot comanda accesoriul Nimb pentru suma de 75 dolari, comenzile urmând să fie livrate nu mai devreme de primăvara anului viitor.
 
Sursa: go4it.ro
 
 
                                                  Un robot rusesc a evadat dintr-un laborator şi a dat mari bătăi de cap – FOTO+VIDEO
 
                                                  Cum îţi poţi „repara” singur ecranul spart al telefonului
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase