Home » Lumea digitală » Ori, mobilierul robot care poate transforma un mic dormitor în living – VIDEO

Ori, mobilierul robot care poate transforma un mic dormitor în living – VIDEO

Ori, mobilierul robot care poate transforma un mic dormitor în living – VIDEO
Publicat: 14.07.2016
Un nou tip de mobilier robot permite transformarea unei camere din dormitor în living prin simpla apăsare a unui buton pe smartphone

Compania Ori a încheiat un parteneriat cu designerul Yves Béhar pentru a crea un sistem care poate tripla spaţiul disponibil dintr-o încăpere. Mobilierul este inspirat de arta japoneză a împăturirii hârtiei origami şi oferă senzaţia de lux într-un spaţiu redus.  

Pe o parte, mobilierul Ori oferă suport pentru televizor, cărţi şi alte lucruri care se găsesc de obicei în mobila din living. Pe cealaltă parte se găsesc un pat şi sertare pentru haine şi lenjerie. 
 
Ansamblul poate glisa într-o parte sau alta cu ajutorul unor roţi. Când este mutat într-o parte, camera se transformă în living sau birou, iar când este mutat în cealaltă spaţiul se transformă în dormitor.

Sursa:youtube.com/Dezeen
 
Cei care vor comanda sistemul îl vor putea personaliza în funcţie de nevoile lor. Vor putea alege amplasarea sertarelor şi dulapurilor, dar şi materialele din care este realizat.  
 
Mobilierul va putea fi controlat prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone via internet. Dacă utilizatorul va ştii că va ajunge târziu acasă, va putea schimba de pe drum sistemul Ori din living în dormitor. 
 
Compania nu a anunţat încă preţul pentru acest sistem. 
 
Sursa: go4it.ro
 
  
 
                                             Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway – VIDEO
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase