Prima pagină Lumea digitala

China se teme că aplicaţia "Pokemon GO" poate ajuta la localizarea bazelor militare

Redactia Descopera.ro | 07.19.2016 | ● Vizualizări: 749
Foto:techradar.com     + zoom
Galerie foto (1)

Aplicaţia "Pokemon GO", care a devenit cunoscută în întreaga lume la mai puţin de o săptămână de la lansarea sa oficială, este considerată un posibil risc al securităţii naţionale în China, informează Reuters.com.

Nu toată lumea iubeşte Pokemon GO, jocul de pe mobil care s-a dovedit a fi un succes masiv în întreaga lume, imediat după lansarea sa, ce a avut loc în urmă cu doar o săptămână.
 
Prin aplicaţie jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna şi captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto. Aplicaţia a primit acuze în Statele Unite ale Americii, după mai multe cazuri de furt de telefoane, de la utilizatori distraşi şi după ce au avut loc accidente auto din neatenţia şoferilor care vânau pokemoni în timp ce conduceau sau a pietonilor care traversau strada captivaţi de joc.
 
Un senator din Statele Unite chiar le-a cerut dezvoltatorilor jocului să clarifice felul în care funcţionează sistemul lor de protecţie şi confidenţialitate a datelor.
 
Deşi jocul nu este disponibil în China, cea mai mare piaţă de desfacere a telefoanelor mobile inteligente şi a jocurilor online din lume, unii oameni de acolo se tem ca aplicaţia ar putea deveni un virus "trojan" pentru acţiuni ofensive, în mâna Statelor Unite şi a Japoniei.
 
"Nu juca Pokemon GO!!!", a declarat utilizatorul Pitaorenzhe, pentru site-ul de microblogging din China, Weibo.com.
 
"Este clar că SUA şi Japonia pot explora bazele secrete ale Chinei!", a completat acesta.
 
În teoria conspiraţiei, Japonia Nintendo Co Ltd, care deţine franciza Pokemon, împreună cu Google ar putea deduce foarte uşor unde sunt bazele militare chineze, plasând personaje în diverse locuri şi observând locaţiile în care utilizatorii nu pot merge pentru a le captura, din cauza restricţiilor de acces.

Citeşte continuarea articolului pe mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Acurateţe 100% în depistarea cancerului pentru o aplicaţie smartphone

                                             Utilizatorii Facebook vor trebui să instaleze o aplicaţie pentru a-şi păstra fotografiile

                                             O celebră aplicaţie pentru fitness, acuzată de spionarea utilizatorilor