Home » Lumea digitală » Motivul pentru care Directorul FBI recomandă acoperirea camerelor video cu care sunt echipate computerele noastre

Motivul pentru care Directorul FBI recomandă acoperirea camerelor video cu care sunt echipate computerele noastre

Motivul pentru care Directorul FBI recomandă acoperirea camerelor video cu care sunt echipate computerele noastre
Publicat: 19.09.2016
Liderul Biroului Federal de Investigaţii susţine că oamenii ar trebui să ia problema securităţii cibernetice în propriile mâini.

La începutul acestui an, James Comey, Directorul FBI, făcea o declaraţie surprinzătoare, afirmând că se protejează împotriva atacurilor informatice acoperindu-şi camera video a computerului pe care îl deţine cu bandă adezivă. Mărturisirea făcută de liderul celei mai avansate agenţii de informaţii din lume a stârnit reacţii negative, deoarece susţinuse anterior că oamenii nu ar trebui să îşi protejeze dispozitivele, deoarece, în acest fel, împiedică eforturile statului american de a-şi proteja cetăţenii. 

Într-o discuţie filmată pe care a avut-o la Washington cu generalul John Carlin, liderul FBI i-a  îndemnat pe american să îi urmeze exemplul. Întrebat dacă încă îşi protejează camera video, Comey a răspuns afirmativ şi, mai mult decât atât, a declarat că nu se simte deranjat de remarcile negative care i s-au adus în această privinţă.

,,Nu este neobişnuit ca directorul FBI să ţină cont de securitatea sa personală. Oamenii ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru propria lor siguranţă şi securitate”, a declarat James Comey. 

În ceea ce priveşte metoda acoperirii camerei de filmat, directorul FBI a mai spus că nu este singurul membru al agenţiei care face acest lucru. ,,Dacă te duci în orice birou guvernamental, vei vedea că avem camere pe monitoare, iar toate un capac cu care pot fi închise”, a adăugat Comey. 

Vorbind de la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale, liderul FBI a îndemnat cetăţenii să se ocupe de securitatea proprie şi să aibă mai puţină încredere în dispozitivele pe care le deţin. Comey a ţinut să precizeze în acest sens că oamenii ar trebui să ia problema în propriile lor mâini şi să nu se bazeze pe faptul că producătorii iau întotdeauna cele mai bune măsuri pentru securitatea clienţilor lor. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Scanarea irisului – procedura de securitate care stârneşte controverse 

                                             Facebook şi Netflix ar putea solicita schimbarea parolei pentru o parte din conturile de utilizator

                                             Internet Explorer, breşă pentru hackeri

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase