Home » Lumea digitală » Cooler-ul care se curăţă singur

Cooler-ul care se curăţă singur

Cooler-ul care se curăţă singur
Publicat: 18.09.2016
Firma Enermax a lansat noua serie de cooler-e D.F. Vegas (D.F. vine de la „dust free”), despre care susţine că se curăţă singure.

Cooler-ele au un rol esenţial într-un PC: acela de a menţine temperaturile componentelor la un nivel acceptabil. Însă, problema este că după câteva luni de utilizare se umplu de praf, iar curăţarea lor nu este tocmai uşoară, deoarece din cauza forţelor centrifuge şi centripete mizeria se lipeşte de componentele cooler-ului, potrivit Go4it.

Firma Enermax a lansat noua serie de cooler-e D.F. Vegas (D.F. vine de la „dust free”), despre care susţine că se curăţă singure. Însă, o lege a lui Murphy spune că pentru ca un lucru să fie curat, altul trebuie să se murdărească.

Cam acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cooler-elor Enermax. Praful nu se lipeşte de elice, dar este împins pe suprafeţele apropiate, aşa că utilizatorii vor trebui să cureţe în continuare interiorul computerelor sau pereţii din spatele acestora.

Vă veţi întreba cum se curăţă singure aceste dispozitive? Soluţia este destul de simplă. Când computerul porneşte, cooler-ele D.F. Vegas se învârt într-o direcţie cu mare viteză. După ce computerul este repornit sau scos din standby, elicea se învârte în direcţia opusă, iar praful nu are timp să adere la suprafeţe.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase