Home » Lumea digitală » Cele mai populare smartphone-uri din România

Cele mai populare smartphone-uri din România

Cele mai populare smartphone-uri din România
Publicat: 29.09.2016
Analiza aceasta a fost realizată folosind Google Trends şi ia în calcul ultimul an.

Samsung, iPhone şi Huawei sunt cele mai populare branduri în România, pe segmentul „Computers & Electronics“, potrivit unui studiu realizat de agenţia de marketing online Today’s, scrie go4it.ro.

Pe segmentul „Shopping“, Samsung conduce detaşat. Topul rămâne la fel şi dacă vom compara frecvenţa căutării termenilor „telefon samsung“, „telefon iphone“, „telefon huawei“. Asta după ce, în 2015, cuvântul „smartphone“ a fost cel mai căutat termen, cu o medie de 6.600 de interogări pe lună.

În ultimele 12 luni, cele mai comune căutări pentru Samsung – cea mai populară marcă de smartphone în România – au fost „samsung galaxy“, „samsung s5“ şi „s5“. De cele mai multe ori, românii se interesează mai mult de telefoane toamna, înainte de Black Friday, şi la început de an, atunci când urmăresc reducerile şi pregătesc cadouri pentru cei dragi.

În ceea ce priveşte iPhone şi Huawei, topul căutărilor arată astfel: iPhone – „iphone 5se“, „iphone 7 precomanda“, „iphone 6s 64gb“, Huawei – „huawei mate 8“, „huawei mate s“, „huawei p8 lite“.

Pe locul patru în topul mărcilor de smartphone-uri de care românii sunt interesaţi se situează Lenovo. În acest caz cele mai populare căutări online sunt: „lenovo a7010“ şi „lenovo a 6010“.

Sursa: go4it.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase