Home » Lumea digitală » Facebook a eliminat un videoclip despre cancerul mamar, deoarece era prea îndrăzneţ

Facebook a eliminat un videoclip despre cancerul mamar, deoarece era prea îndrăzneţ

Publicat: 22.10.2016
Facebook a eliminat un videoclip despre cancerul mamar, deoarece era prea îndrăzneţ
„Cancerfonden”, asociaţia suedeză de luptă împotriva cancerului, a acuzat reţeaua de socializare Facebook că ar fi suprimat o înregistrare video despre cancerul mamar, pentru că responsabilii reţelei au considerat-o prea îndrăzneaţă.
Înregistrarea video, încă vizibilă pe Twitter, arată sânii unei femei care face gesturile necesare pentru a verifica dacă nu are vreun chist suspect. Asociaţia „Cancerfonden” a publicat o „scrisoare deschisă către Facebook” pentru a denunţa suprimarea acestui video şi a indicat că nu a reuşit să vorbească cu un reprezentant al companiei pentru a-şi face cunoscut punctul de vedere. Contactată, reţeaua Facebook nu a răspuns.
 
„Considerăm de neînţeles şi ciudat faptul că o campanie de informare medicală poate fi percepută ca şocantă”, a afirmat Lena Biörnstad, purtătoarea de cuvânt a asociaţiei „Cancerfonden”.
 
„Acestea sunt informaţii care salvează vieţi, ceea ce este esenţial, în opinia noastră. Pur şi simplu, Facebook ne-a împiedicat să facem acest lucru”, şi-a exprimat regretul Biörnstad.
 
Sursa:  Rador 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase