Prima pagină Lumea digitala

Facebook pregăteşte o schimbare RADICALĂ şi CONTROVERSATĂ, desprinsă parcă din filmele SF: Zuckerberg şi-a atras o sumedenie de critici

Redactia Descopera.ro | 05.27.2017 | ● Vizualizări: 7431
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Gigantul social-media are în plan să folosească gândurile oamenilor cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generaţie. Acest lucru s-ar realiza în scopuri comerciale.

Planul ambiţios al oamenilor lui Zuckerberg a ridicat semne de întrebare şi a atras critici.

„Dezvoltăm o interfaţă care îţi permite să comunici cu viteza şi flexibilitatea limbajului vorbit şi cu intimitatea textelor scrise”, a explicat purtătorul de cuvânt al Facebook, Ha Thai, după ce a fost întrebat dacă gigantul vrea să se folosească de activitatea creierului uman în scopuri comerciale. 

„Este vorba despre mesajele pe care tu te-ai decis deja să le împărtăşeşti, trimitându-le către centrul vorbirii din creier. Intimitatea va fi parte a acestui sistem, la fel cum face parte din toate eforturile celor de la Facebook”, a continuat acesta.Reporterul de la The Intercept a încercat să afle mai multe, însă Thai a afirmat că acestea sunt singurele informaţii pe care le poate furniza în acest moment.

Citeşte continuarea pe Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Facebook a lansat un serviciu pentru utilizatorii cu conexiuni slabe la internet

Cum descoperă Facebook impostorii de pe reţeaua de socializare

Agenda ascunsă a noilor butoane Facebook

''Smartphone-urile nu vor mai exista,'' previziunea sumbră a lui Mark Zuckerberg

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI