Home » Lumea digitală » Şapte echipe de studenţi din România au creat maşinuţe inteligente care comunică între ele în trafic

Şapte echipe de studenţi din România au creat maşinuţe inteligente care comunică între ele în trafic

Şapte echipe de studenţi din România au creat maşinuţe inteligente care comunică între ele în trafic
Publicat: 30.06.2017
Compania Continental Automotive a provocat studenţii de la Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica din Timişoara să realizeze maşinuţe inteligente, care se conduc singure.

Şapte echipe formate din 35 de studenţi timişoreni au lucrat, timp de 17 săptămâni, la realizarea unor maşinuţe ale viitorului, care să poată comunica cu alte vehicule din trafic, cele mai bune proiecte fiind premiate, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, în cadrul competiţiei „Ingeniously Continental” s-au înscris şapte echipe, formate din cinci studenţi fiecare, iar sub coordonarea unor mentori, au realizat maşinuţe care să poată comunica cu alte vehicule din trafic.

Fiecare echipă a avut ca temă dezvoltarea pe maşinuţele create a unui sistem de recunoaştere a semnelor rutiere şi control, iar miercuri, la sediul Continental Automotive din Timişoara, studenţii au concurat în cadrul probei finale. În cadrul acestei faze, maşinuţa creată trebuia să parcurgă o rută şi să se sincronizeze cu semnele de circulaţie, precum şi cu celelalte vehicule de pe traseu.

„Maşina noastră este capabilă să se descurce într-o intersecţie, adică să meargă aproape ca o maşină normală şi să comunice cu alte maşini. Are semnalizări, stopuri, care se comportă ca şi la o maşină adevărată. Ia şi curbele. A fost destul de greu să realizăm maşina, a fost o adevărată provocare, dar am învăţat foarte mult din asta, ceea e cel mai important. Am avut şi sprijinul mentorilor, dar am încercat să fim cât mai mult independenţi, ca să învăţăm lucruri”, a explicat Andrei Bulaichi, unul dintre studenţii înscrişi în competiţie.

„Maşina creată de noi e capabilă să citească tag-uri, să meargă drept, nu face viraje, transmite date, comunică. Am învăţat multe lucruri, pe electronică am învăţat să proiectez, să fiu cât mai eficient în alegerea componentelor”, a povestit şi studentul Silviu Nicola.

Managerul general al Continental România, Christian von Albrichsfeld, a declarat că cel mai important este faptul că studenţii au învăţat cum se lucrează în echipă la un proiect adevărat, în cadrul competiţiei „Ingeniously Continental”.

„Studenţii au lucrat la un proiect adevărat, cinci studenţi au realizat un singur proiect. Cred că cel mai important e că au lucrat în echipă la un proiect adevărat, ca să înţeleagă cum lucrăm noi la nivel internaţional împreună. Studenţii au şansă să vină la internship, în vară, şi avem jocuri de muncă part-time pentru studenţi”, a precizat managerul Continental România.

Echipa care a realizat cel mai bun proiect a fost premiată cu 6.000 lei, ocupanţii locului doi cu 3.200 lei, iar cei de pe locul trei au primit 1.600 lei.

Competiţia a fost desfăşurată pentru al patrulea an consecutiv.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Nokia are planuri spectaculoase pentru viitor: investeşte în maşini inteligente, urmând exemplul lui Elon Musk şi al Google

Vor dispărea permisele de conducere până în 2040?

Cum arată maşinile Google „fără şofer”, lipsite de volan, pedale de acceleraţie şi frână? (FOTO)

Ce îi surprinde pe oameni cel mai mult atunci când călătoresc într-o maşină fără şofer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase