Home » Lumea digitală » Tehnologie de top pentru smartphone şi camere foto creată la Braşov de 30 de ingineri

Tehnologie de top pentru smartphone şi camere foto creată la Braşov de 30 de ingineri

Tehnologie de top pentru smartphone şi camere foto creată la Braşov de 30 de ingineri
Publicat: 26.07.2017
30 de ingineri din Braşov creează o parte din tehnologia de top pentru sute de milioane de smartphone-uri vândute anual în lume, aceştia lucrând pentru FotoNation, care deţine 90% din piaţa echipamentelor folosite de camerele foto şi telefoanele mobile pentru detecţia şi corecţia ochilor roşii
Cornel Zaharia, manager general FotoNation Braşov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că unitatea pe care o conduce livrează algoritmi de detecţie şi corecţie a ochilor roşii pentru 90% din piaţa de camere foto şi acoperă 60% din piaţă în ceea ce priveşte algoritmii folosiţi de camere foto şi telefoane mobile pentru detecţia feţelor.
 
„Suntem printre puţinii oameni din IT care facem hardware design, proiectăm circuite integrate. Este o activitate specifică, iar finalitatea acesteia este un circuit integrat, care nu se mai produce demult în Europa, ci mai mult în extremul orient, Taiwan, Japonia sau chiar China. Practic, creăm algoritmi de procesare de imagini, iar cel mai cunoscut algoritm este de detecţie şi corecţie de ochi roşii, urmat de cel de detecţie a feţelor”, a declarat Cornel Zaharia, manager general FotoNation Braşov.
 
Potrivit acestuia, nu toate contractele FotoNation cu producătorii de device-uri sunt publice, fiindcă mulţi dintre aceştia îşi ţin secrete parteneriatele, însă printre cei mai importanţi clienţi ai companiei care şi-au făcut publice colaborările se numără Fujitsu şi Huawei.
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase