Prima pagină Lumea digitala

Maşinile care se conduc singure sunt mai aproape de realitate

Alexandru Voiculescu 10.06.2017 | ● Vizualizări: 788
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Ford şi Lyft colaborează pentru crearea unei maşini care se poate conduce singură, cu ajutorul inteligenţei artificiale. În ultimă instanţă, aceştia îşi doresc ca maşinile autonome şi şoferii umani să poată opera împreună.

Pentru a-şi atinge acest scop, echipele de la ambele companii vor începe să lucreze împreună pentru a crea un software care va permite vehiculelor Ford să opereze cu ajutorul aplicaţiei de mobil a companiei Lyft, scrie Futurism.

Atât vehiculele autonome, cât şi cele tradiţionale, vor fi adăugate reţelei companiei Lyft, dar deocamdată utilizatorii maşinilor tradiţionale nu vor putea folosi această reţea.

De asemenea, Sherif Marakby, vicepreşedintele departamentului vehiculelor autonome de la Ford, a precizat că aceste maşini autonome nu vor fi disponibile „până când nu suntem siguri că tehnologia noastră oferă o experienţă pozitivă de unde putem să obţinem informaţii relevante”.

Marakby nu a precizat când aceste vehicule vor fi accesibile, dar scopul final va fi ca maşinile autonome şi cele conduse de om să opereze împreună.

Reprezentanţii Lyft au precizat că „împărţim (împreună cu Ford) o concepţie că transportul viitorului va modifica modul în care oraşele sunt structurate şi va îmbunătăţi vieţile celor care trăiesc în ele”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O companie care realizează plăci video susţine că vom avea maşini complet autonome până în 2021

Când vom putea merge cu maşini care se conduc singure. Anunţul oficial al şefului Tesla

Primele maşini electrice de curse din România au fost construite de elevii unui liceu din Braşov. Cum arată acestea

Prima ţară din lume în care poţi comanda un taxi fără şofer