Home » Lumea digitală » Dintr-o casă de schimb italiană specializată în tranzacţii cu cripto-monede, au fost furaţi 170 milioane dolari

Dintr-o casă de schimb italiană specializată în tranzacţii cu cripto-monede, au fost furaţi 170 milioane dolari

Dintr-o casă de schimb italiană specializată în tranzacţii cu cripto-monede, au fost furaţi 170 milioane dolari
Publicat: 14.02.2018
Suma era păstrată sub formă de Nano token-uri, o monedă virtuală puţin cunoscută, numită anterior RaiBlocks.
Mesajul apărut pe website-ul BitGrail anunţă descoperirea unor tranzacţii frauduloase, dispariţia echivalentului a 170 milioane dolari din depozitele clienţilor fiind raportată autorităţilor. BitGrail a suspendat toate operaţiunile de tranzacţionare „pentru a desfăşura verificări suplimentare”, însă fără a da un termen precis pentru reluarea activităţilor.
 
Tensionând şi mai mult situaţia, fondatorul şi proprietarul BitGrail a anunţat într-un mesaj pe Twitter că nu există nici o cale pentru restituirea integrală a sumelor dispărute din conturile utilizatorilor.
 
Prinşi în scandal, Nano Core Team, dezvoltatorii aflaţi în spatele cripto-monedei Nano afirmă că pierderile semnalate nu sunt cauzate de o problemă a protocolului de tranzacţionare. Aceştia reclamă o vulnerabilitate în software-ul folosit de BitGrail şi reclamă presiuni exercitate de proprietarul Francesco Firano pentru acoperirea pierderilor prin emiterea de noi criptomonede.
 
Citeşte continuarea pe Go4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase