Prima pagină Lumea digitala

Ce nu face omul pentru stăpânul său, pisica: un inginer a construit un sistem de recunoaştere facială prin care uşa se deschide la apropierea felinei

Adrian Popa 03.05.2018 | ● Vizualizări: 654
Credit: Arkaitz Garro     + zoom
Galerie foto (1)

Arkaitz Garro, un inginer software de la compania WeTransfer, a construit un sistem de recunoaştere facială pentru pisica lui. Când animalul de companie se apropie de uşă, bărbatul primeşte o notificare şi îi dă drumul în casă.

Proiectul este bazat pe un mini-computer Raspberry Pi. Sistemul mai foloseşte o cameră, un program software şi senzori care detectează mişcarea. „Am vrut să fim anunţaţi când pisica aşteaptă la uşă, pentru a o lăsa să intre”, a declarat inginerul, care locuieşte în Olanda, potrivit go4it.

Dispozitivul, la care inginerul a lucrat câteva ore, recunoaşte doar o pisică, un motan pe nume Bobis. Aceasta aparţine, de fapt, unei alte familii, dar petrece mult timp şi în casa familiei Garro. Potrivit inginerului, vecinii au fost bucuroşi să îl „împartă” pe Bobis.

După ce sistemul îi face o poză motanului, imaginea este analizată, iar dacă se potriveşte cu cele din baza de date, Garro primeşte următorul mesaj text: „Deschide uşa!”. Sistemul poate fi adaptat şi pentru a recunoaşte oameni.