Home » Lumea digitală » Selfie-urile ne distorsionează faţa cu 30%. Ce recomandă experţii?

Selfie-urile ne distorsionează faţa cu 30%. Ce recomandă experţii?

Selfie-urile ne distorsionează faţa cu 30%. Ce recomandă experţii?
Publicat: 08.03.2018
O informaţie importantă pentru amatorii de selfie-uri: pozele pe care ni le facem singuri cu telefonul mobil ne schimbă trăsăturile feţei cu până la 30%, potrivit unui studiu inedit, realizat de cercetătorii americani.
Medicii specializaţi în chirurgie plastică au început să fie alertaţi de numărul din ce în ce mai mare de pacienţi care vor să-şi facă operaţii estetice pentru că pur şi simplu nu dau bine în selfie-uri, potrivit Live Science.
 
Unii oameni aduc ca argument faptul că în cele mai multe poze pe care şi le fac singuri cu telefonul mobil au nasul prea mare sau par prea graşi.
 
Potrivit unui sondaj prezentat recent de Academia Americană de Chirurgie Plastică şi de Reconstrucţie a Feţei, 55% dintre medicii specialişti în chirurgie plastică au declarat anul trecut că au avut pacienţi care au vrut să-şi facă operaţie estetică, pentru a da mai bine în selfie-uri.
 
Problema e că oamenii au feţele distorsionate în selfie-uri pentru că mâna lor e prea scurtă, pozele fiind făcute de la distanţa de aproximativ 30 de centimetri. Din acest motiv, de multe ori arătăm în poze ca atunci când mergem la un muzeu al simţurilor, unde ne privim în oglinzi ce ne deformează corpul şi ne fac să arătăm când mai graşi, când mai slabi.
 
Pentru a arăta cât de cât normal, ar trebui să avem o mână lungă de un metru şi jumătate, potrivit cercetătorilor de la Rutgers New Jersey Medical School şi Universitatea Stanford din California. Autorii studiului au creat un model matematic care demonstrează teoria lor.
 
Citeşte continuarea pe Rfi
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase