Home » Lumea digitală » Xiaomi Redmi S2 este o soluţie ieftină şi bună pentru poze de vacanţă reuşite

Xiaomi Redmi S2 este o soluţie ieftină şi bună pentru poze de vacanţă reuşite

Xiaomi Redmi S2 este o soluţie ieftină şi bună pentru poze de vacanţă reuşite
Publicat: 22.06.2018
Alternativă pentru Redmi Note 5, Xiaomi Redmi S2 vine cu un design de carcasă împrospătat, preluat de la modelul Mi A1, camere foto mai performante şi o versiune de Android 8.1 cu bagaj minim de aplicaţii preinstalate.

Prezentare

Apreciat pentru oferta smartphone foarte competitivă, care îmbie trăsături premium şi hardware puternic în produse cu preţ atractiv, Xiaomi este perceput ca un brand cu care nu poţi da greş atunci eşti în căutarea unui smartphone care să se încadreze în constrângerile unui buget limitat.

Totuşi, încadrarea la gama low-cost presupune unele compromisuri, unele mai puţin vizibile decât altele. Cameră foto mai performantă sau o carcasă din materiale premium, ecran cu rezoluţie înaltă sau chipset mai eficient în privinţa consumului de energie. Redmi S2 reprezintă un compromis interesant între dotări care nu pot fi acomodate cu uşurinţă, fără a depăşi nivelul de preţ la care acesta este oferit.

Cu preţ comparabil modelului Xiaomi Mi A1, Redmi S2 vine cu o cameră frontală mult mai performantă (16MP vs 5MP), sistem dual camera la partea din spate (12MP+5MP) şi design full screen cu ecran de 5.99” care domină partea din faţă a telefonului. Atunci, care e secretul? Cum a reuşit Xiaomi să acomodeze hardware mai bun pentru Redmi S2, păstrând preţul neschimbat. Ei bine, un prim compromis ar fi carcasa confecţionată din plastic, care doar imită aspectul metalic. Ecranul 1920x1080p este substituit cu unul de rezoluţie 1440x720p, care deşi păstrează calitatea la un nivel ridicat, pierde puţin din claritatea imaginii. Punct forte pe lista cu specificaţii la modelul Redmi Note 5, acumulatorul de 4000mAh este substituit cu unul de 3080mAh, fără tehnologie Quick Charging. Cu toate acestea, Redmi S2 este departe de a fi un eşec, Xiaomi reuşind şi de această dată să găsească echilibrul perfect între dotările oferite, livrând un smartphone care arată şi se comportă foarte bine în folosirea de zi cu zi.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase