Home » Lumea digitală » YouTube doreşte să combată teoriile conspiraţiei, ataşând clipurilor suspecte link-uri şi conţinut din surse verificate

YouTube doreşte să combată teoriile conspiraţiei, ataşând clipurilor suspecte link-uri şi conţinut din surse verificate

YouTube doreşte să combată teoriile conspiraţiei, ataşând clipurilor suspecte link-uri şi conţinut din surse verificate
Publicat: 12.07.2018
YouTube va include în listele cu rezultate la căutări şi conţinut din surse verificate, combătând astfel multe din subiectele favorite pentru teorii ale conspiraţiei. Totodată, Google alocă un buget de 25 milioane dolari, pus la dispoziţia agenţiilor de ştiri care combat teorii ale conspiraţiei în propriile clipuri video.

Planul menit să reducă dezinformarea pe YouTube include şi noi facilităţi pentru distribuirea actualizărilor de tip breaking news către un public mai larg. În paralel, paginile şi clipurile YouTube care promovează teorii ale conspiraţiei sunt combătute cu informaţii în formă text, preluate din surse de încredere cum ar fi Wikipedia şi Encyclopedia Britannica.

Pornind de la ideea că cazul evenimentelor majore, site-urile de ştiri publică mai întâi informaţii în formă text şi produc clipurile video în orele următoare, YouTube va suplimenta lista cu rezultate la căutări şi cu articole de ştiri care nu includ neapărat conţinut video. Potrivit administratorilor YouTube „este foarte uşor să creezi şi să încarci rapid clipuri video de slabă calitate, menite să împrăştie dezinformări pe tema unor evenimente de ultim moment”.

Cu scopul de a promova dezvoltarea conţinutului de calitate, YouTube înfiinţează un grup de lucru care va furniza asistenţă şi finanţare pentru dezvoltarea de operaţiuni video „sustenabile„ în 20 de pieţe media din lumea întreagă, scrie go4it.

Chiar dacă experienţele avute deja de Facebook în combaterea conţinutului de tip Fake News demonstrează că simpla furnizare de informaţii verificate şi link-uri spre conţinutul unor publicaţii reputabile nu poate convinge adepţii teoriilor conspiraţioniste să renunţe convingerile pe care şi le-au format deja, schimbările aduse modului de schimbările aduse modului de prezentare a conţinutului YouTube ar putea ajuta alţi utilizatori să nu cadă în aceeaşi capcană.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase