Home » Lumea digitală » Samsung a venit cu display-uri indestructibile. Ar putea fi folosite pe generaţiile noi de telefoane

Samsung a venit cu display-uri indestructibile. Ar putea fi folosite pe generaţiile noi de telefoane

Publicat: 31.07.2018
Samsung a venit cu display-uri indestructibile. Ar putea fi folosite pe generaţiile noi de telefoane
Următoarele modele de smartphone-uri Samsung ar putea fi imposibil de spart, conform unui comunicat oficial din partea companiei. Se pare că divizia Samsung Display a dezvoltat un nou panou OLED care poate fi integrat în smartphone-uri şi alte dispozitive, care integrează un substrat indestructibil, care asigură rezistenţa la şocuri.

Practic, noile panouri OLED de la Samsung Display nu mai au nevoie de un strat de sticlă suplimentar pentru protecţie. Display-ul este amplasat la suprafaţa dispozitivului, iar materialele din care este realizat asigură rezistenţă la impactul cu solul. După cum era de aşteptat, soluţia Samsung nu este realizată din sticlă, ci din plastic foarte dur şi rezistent, care ar trebui să asigure aceleaşi caracteristici precum sticla.

Această tehnologie ar putea deschide calea către dispozitivele cu display-uri pliabile despre care am tot auzit în ultimii ani şi ar putea schimba complet piaţa smartphone-urilor. Vorbim despre posibilitatea de a realiza dispozitive mai subţiri şi mai uşoare, întrucât sticla este complet eliminată din ecuaţie. De asemenea, alte industrii precum cea a automobilelor, ar putea folosi aceste panouri pentru consolele de bord. Samsung aminteşte şi alte cazuri de utilizare în industria de dispozitive pentru educaţie şi console de jocuri, dar şi în dispozitive dedicate armatei.

Citeşte continuarea pe go4it.