Home » Lumea digitală » iPhone XS şi-ar înfrumuseţa prea mult utilizatorii care folosesc camera frontală

iPhone XS şi-ar înfrumuseţa prea mult utilizatorii care folosesc camera frontală

iPhone XS şi-ar înfrumuseţa prea mult utilizatorii care folosesc camera frontală
Publicat: 29.10.2018
Apple a introdus pentru seria de telefoane iPhone XR, XS şi XS Max o tehnologie numită computational photographing, care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru a retuşa automat pozele generate de camera foto. Filtrul Smart HDR este activ atât pentru camera foto principală dar şi cea frontală, într-o formă optimizată pentru autoportrete.
În timp ce unii utilizatori se arată de-a dreptul încântaţi de felul cum arată în selfie-urile obţinute cu iPhone XS, cei mai atenţi la detalii au observat diferenţe destul de mari între pozele obţinute folosind camera foto instalată la partea din spate şi cea frontală, acuzând Apple că netezeşte nepermis de mult trăsăturile faciale, scrie Go4it.
 
Numită în glumă scandalul ‘BeautyGate’, problema ar fi de fapt un bug în algoritmul Smart HDR, manifestat prin alegerea unui şablon incorect pentru procesarea imaginii, potrivit mai degrabă pentru poze cu timp mare de expunere şi mai puţine detalii, cum sunt cele obţinute în condiţii de iluminare insuficientă. Rezultatul este comparabil aplicării filtrelor de „frumuseţe” în aplicaţia Snapchat, pozele cu aspect nenatural inundând deja reţelele de socializare.
 
Deşi Apple nu a oferit nici un comentariu pe această temă, probabil că remediul va fi inclus în actualizarea iOS 12.1 aşteptată pentru luna viitoare, pozele generate folosind camera frontală urmând să redea mai bine trăsăturile faciale, inclusiv defectele.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase