Home » Lumea digitală » Unele tipuri de iPhone, interzise în Germania

Unele tipuri de iPhone, interzise în Germania

Unele tipuri de iPhone, interzise în Germania
Publicat: 23.12.2018
Interdicţiile obţinute împotriva comercializării telefoanelor iPhone pe teritoriul Chinei se extind şi în Europa. Războiul brevetelor dus între Apple şi Qualcomm continuă să se amplifice.

Emisă de un tribunal din Munchen, decizia recunoaşte folosirea de către Apple a unor tehnologii brevetate de Qualcomm şi obligă oprirea de la vânzare a modelelor iPhone 7, iPhone 8 şi iPhone X care conţin respectivele tehnologii.

Victoria Qualcomm în China împotriva Apple a fost una importantă, precedentul creat servind acum la obţinerea unor interdicţii similare şi în alte pieţe de desfacere chiar mai importante pentru Apple.

Concret, este vorba despre o funcţie numită ‘envelope tracking’, implementată de Apple pentru a gestiona consumul de energie şi spori astfel autonomia bateriei telefoanelor iPhone. Prezenţa respectivei tehnologii nu ar fi prezentat nicio problemă dacă Apple ar fi continuat să folosească în mod preferenţial chip-uri furnizate de Qualcomm. Deteriorarea relaţiilor cu respectiva companie şi mişcarea prin care Apple a început să folosească în mod intermitent chip-uri furnizate de Qualcomm şi Intel, fără a renunţa la tehnologiile software brevetate de fostul partener, se dovedeşte acum o strategie foarte păguboasă pentru Apple.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase