Home » Lumea digitală » O nouă opţiune WhatsApp pentru blocarea accesului folosind Face ID sau Touch ID

O nouă opţiune WhatsApp pentru blocarea accesului folosind Face ID sau Touch ID

O nouă opţiune WhatsApp pentru blocarea accesului folosind Face ID sau Touch ID
Publicat: 06.02.2019
Conversaţiile private şi pozele primite pe WhatsApp vor avea o protecţie suplimentară cu ajutorul unei setări din aplicaţie care condiţionează accesul folosind autentificarea Face ID sau Touch ID.

Setarea va fi disponibilă în primă fază doar pe dispozitivele iPhone, urmând să fie introdusă şi în versiunea de Android a clientului WhatsApp, scrie go4it.

Opţiunea este adăugată prin intermediul unei actualizări automate, iar suportul pentru autentificare biometrică poate fi găsit în meniul Settings / Account / Privacy. Odată setată, funcţia Screen Lock intervine la fiecare pornire a aplicaţiei, accesarea serviciilor WhatsApp pe dispozitivul respectiv nemaifiind posibilă decât după validarea trăsăturilor faciale.

Deşi sunt în general suficient de rapide pentru deblocarea telefonului, sistemele de autentificare biometrică au nevoie de un mic timp de aşteptare care ar putea incomoda purtarea conversaţiilor pe WhatsApp.

Aplicaţia dă voie vizualizarea mesajelor de notificare, astfel că utilizatorii pot decide dacă să răspundă înainte de a accesa modul de conversaţie. Pe iOS, există şi setarea opţiunii Quick Reply, prin care se poate răspunde la mesaje text direct din meniul Lock Screen, fără a vedea şi restul conversaţiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase