Home » Lumea digitală » Specificaţiile, preţul şi data de lansare a Nokia 9. Detaliile confirmate de Google

Specificaţiile, preţul şi data de lansare a Nokia 9. Detaliile confirmate de Google

Specificaţiile, preţul şi data de lansare a Nokia 9. Detaliile confirmate de Google
Publicat: 14.02.2019
Nokia 9 este deja un „secret” bine cunoscut al companiei HMD Global, telefonul apărând în multe fotografii şi arătat pe internet cu aproape un an înainte de a fi lansat în magazine. Momentul dezvăluirii oficiale este aproape, Nokia 9 fiind anunţat la MWC, probabil sub brandul PureView (pe care l-a cumpărat anul trecut de la Microsoft). Acum există şi prima listă de specificaţii tehnice oficiale, mulţumită site-ului Android Enterprise Recomended, care a listat telefonul în baza sa de date.

Multe dintre specificaţii erau deja cunoscute, întrucât acestea au ajuns pe internet de mai mult timp, însă acum avem şi confirmarea oficială. Nokia 9 va fi un dispozitiv high-end, dar va avea hardware de anul trecut, chiar dacă va încerca să inoveze la capitolul captură foto cu noul său sistem bazat pe cinci senzori şi cinci lentile ZEISS.

Este un dispozitiv cu ecran de 6”, care cel mai probabil nu va avea notch, şi va afişa o rezoluţie QHD+ (format 18:9). Acesta va avea la bază chipset-ul Snapdragon 845, care deja a fost înlocuit în oferta Qualcomm de modelul 855 (construit pe arhitectură de 7nm). Modelul a dovedit că poate să concureze cu cele mai noi modele de procesoare ale altor companii, în luna ianuarie, cel mai puternic telefon, conform AnTuTu, fiind Nubia Red Magic Mars cu Snapdragon 845, care a depăşit semnificativ performanţa lui Kirin 980 de pe Huawei Mate 20.

Pentru detalii suplimentare, accesaţi go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase