Home » Lumea digitală » Noul senzor al Audi care te ajută să prinzi mereu verde

Noul senzor al Audi care te ajută să prinzi mereu verde

Noul senzor al Audi care te ajută să prinzi mereu verde
Publicat: 23.02.2019
Jocul preferat al celor care străbat în fiecare zi aceeaşi rută către serviciu, anticiparea culorii verzi a semaforului şi ajustarea vitezei de deplasare pentru a prinde în cascadă cât mai multe semafoare pe culoarea verde va putea fi asistată de computerul aflat la bordul vehiculelor Audi.

Prezentă deja la modele de top ale Audi, tehnologia pentru detectarea culorii semaforului va fi îmbunătăţită pentru a recomanda viteza optimă de deplasare pentru sincronizarea cu semafoarele care urmează, reducând sau eliminând timpii de aşteptare la culoarea roşie, scrie go4it.

Numită Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA), noua dotare foloseşte tehnologia vehicle-to-infrastructure (V2I) introdusă încă de acum doi ani pe anumite vehicule Audi pentru prelua informaţii din reţeaua centralizată de management al traficului, folosind o conexiune directă la internet asigurată prin hotspotul 4G LTE prezent la bordul vehiculului. În mod esenţial, sistemul de management al traficului din oraşele străbătute trebuie să fie compatibil cu această tehnologie.

Deocamdată, serviciul pentru comunicarea de informaţii din trafic prin tehnologia V2I se găseşte în marile oraşe din Statele Unite şi poate fi accesat pe baza unui abonament opţional.

Dincolo de scopul declarat al companiei – reducerea stresului în trafic şi optimizarea timpului de călătorie, există îngrijorări că sistemul GLOSA ar putea motiva şoferii grăbiţi să calce mai tare pedala de acceleraţie şi să adopte un stil de condus riscant, punând în pericol ceilalţi participanţi la trafic şi pietonii care pătrund pe trecerile de pietoni forţate pentru a prinde şi ultima secundă de verde.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase