Home » Lumea digitală » Noi vulnerabilităţi în reţelele 4G şi 5G. Toate dispozitivele pot fi accesate de către hackeri

Noi vulnerabilităţi în reţelele 4G şi 5G. Toate dispozitivele pot fi accesate de către hackeri

Noi vulnerabilităţi în reţelele 4G şi 5G. Toate dispozitivele pot fi accesate de către hackeri
Publicat: 28.02.2019
Syed Rafiul Hussain, Nighui Li şi Elisa Bertino, cercetători în cadrul Universităţii Purdue, alături de Mitziu Echeverria şi Omar Chowdhuri, de la Universtatea din Iowa, vor publica un studiu care demonstrează noi vulnerabilităţi descoperite în reţelele 4G şi 5G. Lucrarea va fi prezentată pentru prima dată în cadrul simpozionului pe tema „Network and Distributed System Security” care are loc astăzi în San Diego, California.

Conform TechCrunch, care a avut acces la această lucrare înainte de publicare, reţelele 4G şi 5G pot fi exploatate pentru a accesa datele utilizatorilor. Syed Hussain spune că „oricare persoană cu puţine cunoştinţe despre protocoalele reţelelor celulare poate să iniţieze un astfel de atac” dacă deţine şi uneltele necesare.

În ultimii câţiva ani, dispozitivele de tip Stingray folosite de forţele de ordine au folosit vulnerabilităţi similare pentru a putea afla geolocaţia unor utilizatori şi pentru a monitoriza lista de apeluri care au loc în raza de acţiune a dispozitivului. Deşi nu există momentan dovezi despre existenţa unor dispozitive mai avansate, cercetătorii cred că ar putea exista unele care pot chiar intercepta apeluri şi mesaje text.

Noile vulnerabilităţi descoperite de echipa în care este implicat şi Hussain folosesc un atac numit „Torpedo”, care apelează şi anulează apelul către ţintă de mai multe ori consecutiv, ducând astfel către o vulnerabilitate în sistemul de paginare al reţelei. Practic, iniţiatorul atacului poate trimite un mesaj către dispozitivul ţintei, fără ca acesta să înregistreze un apel. De aici, poate fi cu uşurinţă fi urmărit apelul şi pot fi trimise mesaje noi false chiar şi prin intermediul sistemului de alerte Amber, sau blocate alte mesaje care ar putea să vină.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase