Home » Lumea digitală » ”Cellebrite”, dispozitivul care a spart sistemul de securitate de pe iPhone, poate fi cumpărat de pe eBay

”Cellebrite”, dispozitivul care a spart sistemul de securitate de pe iPhone, poate fi cumpărat de pe eBay

”Cellebrite”, dispozitivul care a spart sistemul de securitate de pe iPhone, poate fi cumpărat de pe eBay
Publicat: 04.03.2019
Securitatea dispozitivelor mobile iPhone pare să fie una dintre priorităţile principale pentru compania americană Apple, dar în ultimii câţiva ani au apărut mai multe modalităţi de a sparge sistemul de protecţie software. Astfel, oricine poate acces la conţinutul stocat pe dispozitiv. Totuşi, până acum, dispozitive precum Greykey sau Cellebrite erau destinate numai agenţiilor de stat precum secţii de poliţie, dar în ultima vreme acestea au început să apară pe eBay, punând atât Apple, cât şi producătorii acestor soluţii în „şah”.

Apple se încăpăţânează să refuze colaborarea cu autorităţile americane pentru deblocarea dispozitivelor suspecţilor reţinuţi, indiferent de caz, aşa că forţele de ordine au început să caute alte metode. O companie israeliană numită Cellebrite a lansat în urmă cu doi ani un dispozitiv costisitor, care promitea să deblocheze orice model de iPhone de pe piaţă din acel moment. Se pare însă că între timp, compania a lansat o nouă versiune, iar agenţiile încearcă să scape de vechiul model pentru a trece la cel nou.

Astfel, pe eBay au apărut dispozitive vechi Cellebrite la preţuri extrem de mici. Există astfel de dispozitive la preţuri între 100 şi 1000 de dolari americani, care pot, în teorie, să spargă chiar şi versiunile mai noi de iOS. Situaţia este cu atât mai complicată, încât multe dintre dispozitive încă includ multe dintre datele care au fost colectate de pe dispozitivele suspecţilor.

Citeşte continuarea go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase